Baltinavas novada dome prasa ārkārtējās situācijas dēļ apturēt ATR izskatīšanu (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Administratīvi teritoriālā reforma
Administratīvi teritoriālā reforma Foto: LETA/TVNET/Pixabay kolāža

Baltinavas novada dome vērsusies Saeimā, lūdzot valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ apturēt Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) izskatīšanu.

Vēstulē parlamentam pašvaldības vadītāja Sarmīte Tabore ("Mēs - Baltinavai") uzsvēra, ka laikā, kad nav prognozējams, kad varētu normalizēties situācija Latvijā, Eiropā un visā pasaulē sakarā ar Covid-19 izplatību un kad nav prognozējams, cik smagas sekas šī ārkārtējā situācija atstās uz valsts ekonomiku, nepieciešams apturēt likumprojekta virzību un atlikt ATR.

"Tādas reformas, kas ļoti būtiski ietekmētu visu pašvaldību, visu valsts nozaru, uzņēmēju darbību, kas ietekmētu ļoti lielu iedzīvotāju skaitu visā valsts teritorijā, īstenošana ārkārtas situācijas apstākļos būtu papildu slogs, vēl vairāk sarežģītu situāciju valstī. Ņemot vērā to, ka reformu īstenošana prasa papildu cilvēkresursus, gan administratīvos resursus, gan finanšu resursus, uzskatām, ka daudz lietderīgāk patlaban visus resursus novirzīt cīņai pret Covid-19," vēstulē uzsvēra Tabore.

Viņa tāpat akcentēja, ka ārkārtējās situācijas apstākļos nav arī iespējama ATR reformas likumprojekta izskatīšana demokrātiskā ceļā, uzklausot dažādu viedokļu paudējus. Iedzīvotājiem nav iespēju izteikt savu viedokli noteikto ierobežojumu dēļ, kas ir pretrunā ar demokrātiskās valsts pamatprincipiem.

Tabore aicina "nebīdīt" ATR laikā, kad valstī jārisina akūti jautājumi ārkārtējās situācijas apstākļos.

Kā ziņots, ATR paredz 119 pašvaldību skaitu samazināt līdz 40 vietvarām.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu