"Shield48" piegādājuši nepilnus 20 000 sejas vairogus Latvijā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Baltic 3D" valdes loceklis Jānis Jātnieks (no kreisās) un līdzīpašnieks Didzis Dejus
"Baltic 3D" valdes loceklis Jānis Jātnieks (no kreisās) un līdzīpašnieks Didzis Dejus Foto: Ieva Leiniša / LETA

Virtuālā hakatona uzvarētājs, uzņēmums "Shield48" līdz 9.aprīļa vakaram 17 dienu laikā ir saražojis un piegādājis nepilnus 20 000 sejas vairogus gandrīz 400 klientiem Latvijā, informēja uzņēmuma pārstāve Zane Ģirne.

Kā norādīja uzņēmuma pārstāve, "Shield48" ar katru dienu palielina ražošanas jaudas un pašlaik saražo un sapako apmēram 3500 sejas vairogus dienā, pastāvīgi efektivizējot ražošanas procesu.

Pēc Nacionālā veselības dienesta (NVD) pasūtījuma 4694 sejas vairogi ir piegādāti 1233 ģimenes ārstu praksēm un 920 sejas vairogi 29 reģionālajām medicīnas iestādēm. 4400 sejas vairogi ir nonākuši Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Līdz ar to atbilstoši līgumam ar NVD desmit dienās ir saražoti un piegādāti 10 014 sejas vairogi, norāda "Shield48" pārstāvis Didzis Dejus. 

3393 sejas vairogi piegādāti 155 citām valsts, pašvaldību un privātām medicīnas iestādēm un aptiekām, savukārt 2124 sejas vairogi 33 citām valsts un pašvaldību institūcijām. 3123 sejas vairogi nonākuši pie 187 tirdzniecības, ražošanas un pakalpojumu sniegšanas uzņēmumiem un privātpersonām.

Dejus uzteic operatīvo ikdienas sadarbību ar NVD, lai koordinētu sejas vairogu piegādāšanu 1265 adresātiem Latvijā. Pagājušajā nedēļā uzņēmums ir eksportējis 950 sejas vairogus uz Lielbritāniju, Vāciju, Kanādu un ASV, norāda uzņēmuma pārstāvis.

Dejus arī informē, ka Nacionālie bruņotie spēki un Zemessardze ir iegādājusies "Shield48" sejas vairogus testēšanos nolūkos. Tāpat viņš informēja, ka ar aizsardzības ministru Arti Pabriku (AP) pārrunāta projekta attīstība, nodrošinot sejas vairogu rezerves nākamajiem trīs mēnešiem.

Komanda arī pateicas Ārlietu ministrijas pārstāvjiem, kuri palīdzējuši noorganizēt iegādātā materiāla nogādāšanu no trešās valsts līdz Latvijai. Līdz ar to nākamnedēļ būs iespējams saražot caurspīdīgos vizierus vismaz 50 000 sejas vairogiem, kas ļaus pabeigt piegādi klientiem ar papildus maināmajiem caurspīdīgajiem ekrāniem.

"Shield48" pārstāvji skaidro, ka sejas vairogs tika izstrādāts ciešā sadarbībā ar ārstiem, uzlabojot sejas vairoga īpašības. Piemēram, ir slēgta pieres daļa un izgatavots platāks vizieris, lai nosegtu lielāku sejas daļu. "Tas ir būtiski tieši ārstiem nodrošinot, ka visas izmantotās komponentes ir dezinficējamas," skaidro uzņēmumā norādot, ka tieši dezinficēšanas nodrošināšanai netiek izmantotas auduma lentas vai citi dezinfekciju apgrūtinoši materiāli.

Sejas vairoga komponentes bojājuma gadījumā ir maināma, tāpēc vienu piegādāto sejas vairogu var izmantot līdz pat 20 vai 30 dienām, to rūpīgi kopjot. "Tā ir būtiska atšķirība no tirgū pieejamajām vienreiz lietojamām alternatīvām, kur caurspīdīgais ekrāns nav maināms," skaidro "Shield48".

Kā ziņots, virtuālais hakatons "HackForce" norisinājās no 17.marta līdz 19.martam ar mērķi meklēt ātrus un efektīvus risinājumus Covid-19 krīzes izraisītajiem izaicinājumiem.

Hakatonā uzvarēja komandas "Shield48" ideja "Face Shield" par sejas vairogu drukāšanu, izmantojot 3D printerus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu