Vadītājs ar "pieredzi" Ņujorkā iznīcina ārkārtīgi retu Porsche (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pat allaž kņudošā Ņujorka reiz dodas pie miera un, kad aktuāli ir Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi, cilvēku ielās ir vēl krietni mazāk. Tad metropole izskatās gandrīz pamesta. Nu gluži kā kādā jaukā rīta stundā aizvadītajā nedēļā pirms Lieldienām.

Manhetenas tipiskākā aina, ja acis nolaiž zemāk par debesskrāpju jumtiem, ir sastrēgumi un ļaužu pūļi. Agrās rīta stundās pilsēta ir citāda.

Šo brīdi, lai izskrietos pa pilsētu ārkārtīgi retā automobilī, kas izgatavots vien četros eksemplāros, izmantoja kāds acīmredzot visai turīgs cilvēks ar ne pārāk labām braukšanas iemaņām.

Kaut gan cilvēku Manhetenas Elles katla (Hells's Kitchen) rajonā uz ielām nebija daudz, ar līdzi paņemtajiem viedtālruņiem un novērošanas kamerām bija gana, lai dokumentētu nezināmā personāža un viņa ekskluzīvā auto nodarījumu.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Videomateriālos, kas aši vien apceļoja populārākos koplietošanas kanālus, redzams, kā zilais superauto ļoti lielā ātrumā šķērso krustojumu, tad nedaudz saslīd un pamatīgi ietriecas ielas malā novietotās automašīnās. Apmulsušais, un kāds gan viņš vēl varēja būt, Mirage GT vadītājs nekavējoties nolēma notikuma vietu pamest un ar gāzi grīdā devās tālāk.

Fakts, ka automobiļa priekša bija sašķaidīta, riteņi izliekušies katrs uz savu pusi un aizmugurējie riteņi arī nolauzti, viņam nelikās vērā ņemams apgrūtinājums.   

Tālu gan vīrietis netika, un jau pavisam drīz sākās skaidrošanās un apstākļu noskaidrošana ar sabraukušajiem likuma kalpiem.

Kamēr zilās supermašīnas vadītājs gaida sodu par mēģinājumu aizbēgt no avārijas vietas un, iespējams, arī par atrašanos pie stūres ar autovadīšanu nesavietojamu vielu ietekmē, tīmeklī jau cirkulē minējumi, ka šim kungam ir visnotaļ liela pieredze dārgu superauto sasišanā.

Tā pirms kāda laika šis pats vīrs, uzņēmējs Bendžamins Čens, kas slēpjas aiz privātā Instagram konta @BC, esot piedzīvojis smagu avāriju ar McLaren MP4-12C, bet nesen parūpējies, lai tālāk nebrauktu arī viens no trim Lamborghini Murcielago SV ar manuālo pārnesumkārbu.

Foto: Publicitātes foto

Lai kā arī būtu, neapstrīdams ir fakts, ka zilais Mirage GT nebūs braucējs. Kādu laiku noteikti. Par pašu auto var piebilst vien to, ka tas ir vācu tūninga kompānijas Gemballa meistardarbs, kas būvēts uz Porsche Carrera GT bāzes.

Ja jautāsi, kas tas par zvēru, tad Carrera GT ir modelis, ko Porsche izlaida pirms vairāk nekā 15 gadiem. Un, lai gan auto maksāja vairāk nekā 600 000 eiro, kā arī iemantoja nepaklausīga auto slavu, tas ātri vien pēc izziņošanas jau vairs nebija nopērkams; karstgalvji to bija izķēruši kā siltas bulciņas. Bet bez tā, ka Carrera GT bija iekārojams, tas ir arī bēdīgi slavens, jo cita starpā kļuva par pēdējo auto, ar kuru pirms liktenīgās avārijas pavizināties paguva Fast and Furious zvaigzne Pols Vokers.

Mašīnas sirds, starp citu, ir 5,7 litru V10 motors ar vairāk nekā 600 ZS. Tā šņācoši spalgā dziesma ir tik neatkārtojama un acīmredzot arī neatvairāma, ka Holivudas apskaņošanas eksperti to vietām piemontējuši kinolentes Bad Boys for Life ievadā redzamā Porsche 911 sešu cilindru bokserdzinējam.  

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu