Otrdien Latvijā daudzviet gaidāms sniegputenis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir 0..-2 grādi, piekrastē 0..+4 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. 

Vietām - pārsvarā Kurzemē un Vidzemē - snieg. Dažviet īslaicīgi snieg intensīvi, redzamībai samazinoties līdz 600 metriem. Veidojas sniega sega, ceļi vietām apsniguši un slideni.

Valsts lielākajā daļā agrā rītā ir maz mākoņu, bet to kļūst vairāk. Pūš lēns līdz mēreni stiprs dienvidrietumu un ziemeļrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 16 metriem sekundē.

Rīgā palielinās mākoņu daudzums, pūš dienvidrietumu vējš 3-5 metri sekundē, gaisa temperatūra svārstās ap nulli.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, brīžiem snigs un putinās, vietām gaidāma arī krusa un neliels lietus, prognozē sinoptiķi.

Vietām Vidzemē snigs stipri, Vidzemes augstienē var izveidoties līdz pat desmit centimetriem bieza sniega sega.

Rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13-18 metrus sekundē, piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 22 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi.

Rīgā gaidāmi nokrišņi, pārsvarā slapjš sniegs. Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 18 metriem sekundē un gaisa temperatūra nepārsniegs +5 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklons ar centru Somu līcī. Atmosfēras spiediens Latvijā 750-755 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdienas pēcpusdienā Latvijā bija +5..+10 grādi, Latgalē līdz +15 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.aprīlī bija +27 grādi Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -14 grādi kalnos Norvēģijā un -15 grādi Vorkutā, Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu