Informēs par skolēnu sasniegumu vērtēšanu attālinātajā mācību procesā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien plkst.16 Valsts izglītības satura centra (VISC) "Facebook" lapā būs skatāma video tiešraide, kurā informēs par skolēnu sasniegumu vērtēšanu attālinātajā mācību procesā, informēja centrā.

VISC sadarbībā ar "Skola2030", ir izstrādājis vadlīnijas skolēnu mācību snieguma vērtēšanai attālinātām mācībām. Pēc VISC paustā, tās ietver būtiskus ieteikumus skolām un skolotājiem sekmīga mācību gada noslēgumam, ņemot vērā attālināto mācīšanos, kas tiek īstenota ārkārtējās situācijas laikā.

Tās izmantojamas kopā ar VISC un "Skola2030" jau agrāk piedāvātajām vadlīnijām attālināto mācību īstenošanai.

Vērtēšanas vadlīnijās ietverta informācija par atlikušā mācību laika sasniedzamajiem rezultātiem, atgriezeniskās saites nodrošināšanu vēl pirms mācību noslēguma vērtēšanas darbu īstenošanas.

Vadlīnijās ietverti arī aspekti, kas saistīti ar dažādu skolēniem pieejamo palīglīdzekļu un nestandarta risinājumu izmantošanu, atbilstoši esošajai situācijai, kā arī ieteikumi uzdevumu veikšanas prasību izskaidrošanai, uzdevumu izpildei, refleksijas nodrošināšanai un sabalansētam ikdienas vērtējuma svaram ar noslēguma vērtēšanas darbu svaru moduļa, semestra, gada vērtējuma izlikšanā.

Šodien video tiešraidē stāstīs par vērtēšanas vadlīnijās ietvertajiem ieteikumiem, kā arī sniegs jaunāko informāciju par plāniem attiecībā uz šī gada valsts pārbaudes darbiem. Par tiem pastāstīs VISC vadītājs Guntars Catlaks, Izglītības kvalitātes valsts dienesta Uzraudzības departamenta vadītājs Juris Zīvarts un "Skola2030" vecākais eksperts Pāvels Pestovs.

Līdz tiešraides sākumam vērtēšanas vadlīnijas tiks publicētas arī Izglītības un zinātnes ministrijas, VISC, "Skola2030" un Izglītības kvalitātes valsts dienesta mājas lapās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu