Renault testē tehnoloģiju braucoša elektroauto uzlādēšanai (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Renault

Nobraucamais attālums un uzlādes ātrums ir vieni no svarīgākajiem, ja pat ne svarīgākie elektromobiļa parametri. Lai šo faktoru dēļ galva būtu jālauza mazāk, Francijas autoražotājs Renault patlaban ir sācis testus, lai attīstītu elektromobiļu dinamiskas bezvadu uzlādes tehnoloģiju.

Pēc elektromobiļu iespējamā nobraukuma paplašināšanas un uzlādes ātruma palielināšanas nākamais solis elektrotransporta attīstībā varētu būt dinamiskas elektromobiļu bezvadu uzlādes tehnoloģijas (DEVC) ieviešana.

Pirmie šāda veida testi ar Renault modeļiem jau ir notikuši. Īpašā trasē Satorī divi Renault Kangoo ZE izmantoja uzlādi, braucot ar ātrumu 100 km/h. Tā bija daļa no FABRIC* projekta, kura ietvaros uzņēmumi Qualcomm Technologies un Vedecom aprīkoja eksperimentālo trasi ar galveno DEVC sistēmas elementu, savukārt autobūves kompānija uzstādīja sistēmas otro daļu divos sērijveida automobiļos.

Šie eksperimenti ir pierādījuši, ka uzlāde braukšanas laikā ir iespējama pat tad, ja transportlīdzeklis brauc ar ātrumu līdz 110 km/h. 

Foto: Renault

Renault grupa, sadarbojoties ar 32 partneriem no visas Eiropas, piedalās projektā INCIT-EV, kura mērķis ir attīstīt inovatīvus risinājumus elektromobiļu uzlādes jomā. Projekta otrajā posmā, kurš sāksies 2022. gada otrajā pusē, tiks prezentētas arī dinamiskās indukcijas uzlādes sistēmas pilsētas teritorijā Parīzē un piepilsētas apgabalos Versaļā.

Līdz 2022. gadam Gotlandē, pateicoties Izraēlas jaunuzņēmumam ElectReon,

tiks izveidots aptuveni 1,6 km garš maršruts, kurā tiks nodrošināta bezvadu uzlāde braukšanas laikā.

Tā nodrošinās elektrību elektroautobusiem un kravas automašīnām, kuri kursē starp lidostu un salas galvaspilsētas Visbijas centru. Tādējādi vietējās varas iestādes vēlas šādā veidā samazināt oglekļa dioksīda emisijas.

*FABRIC nozīmē nākotnes automobiļu ceļā iestrādāto uzlādes sistēmu priekšizpēti un risinājumu izstrādi (Feasibility analysis and development of on-road chargIng solutions for future electric vehicles)

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu