#paliecmājās ⟩ Dejotāja velta sirsnīgu video visiem, kuriem pietrūkst deju partneru un draugu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook video

Šajā ārkārtas situācijas laikā atcelti ir ne tikai dažādi kultūras pasākumi, tajā skaitā XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, bet arī kopīgi mēģinājumi. Ja koristi kādu jaunu dziesmu var mācīties attālināti, tad dejotājiem bez tieša kontakta ar partneri mājās sēdēšana ir īpašs izaicinājums. Deju svētku virsvadītāja un horeogrāfe Dagmāra Bārbale ir radusi risinājumu - dejot var arī vienatnē. "Tas ir veltījums tiem daudzajiem tūkstošiem dejotāju, kuriem ik dienas pietrūkst savu deju skolotāju, partneru un deju draugu," viņa raksta.

Dagmāra Bārbale savā Facebook publicējusi interesantu video, kurā pati radījusi horeogrāfiju un pati to izdejojusi, nofilmējusi un ar video dalījusies.  

"Ir grūti būt vienai - nesatikt dejotājus, nepiedzīvot desmitiem koncertu un pasākumu, apstāties un pilnībā mainīt dzīves ritmu. Tomēr visgrūtāk ir pārstāt radīt, jo tieši radīšana mani spēcina un iedvesmo ikdienā, tā virza uz priekšu," viņa raksta pie video, kuram dots nosaukums "Saules zīmē rotāties".  

"Laikā, kad nedrīkst, bet ļoti gribas, atradu veidu, lai radītu deju. To var dejot viens, bet patiesu maģiju tā piedzīvo tikai tad, kad esam vairāk. Šis video ir tapis kā veltījums visiem, kas jūtas līdzīgi. Tas ir veltījums tiem daudzajiem tūkstošiem dejotāju, kuriem ik dienas pietrūkst savu deju skolotāju, partneru un deju draugu. Tas ir veltījums tiem, kas ilgojas pēc kāpšanas uz skatuves dēļiem. Un, protams, tiem, kas tik ļoti gatavojās, lai šajā vasarā piedalītos skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos."

Video: "Saules zīmē rotāties".

Horeogrāfija un izpildījums - Dagmāra Bārbale.

Mūzika - tautasdziesma Kaspara Bārbala aranžējumā.

Video - Kaspars Bārbals un Dagmāra Bārbale.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu