Kā Bočelli Lieldienu tiešraides koncerts kļuva par globālu hitu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrea Bočelli
Andrea Bočelli Foto: Ekrānuzņēmums

Kā lielākā daļa baznīcu, arī slavenā Milānas katedrāle šajās Lieldienās bija tukša ... vai gandrīz tukša. Jo svētdien, 12. aprīlī, majestātiskos katedrāles jomus pieskandināja mūsdienu veiksmīgākais klasiskās mūzikas izpildītājs Andrea Bočelli. Kā izrādās, šis emocionālais tiešsaistes koncerts ir uzstādījis jaunu rekordu kanālā "Youtube".

Sākotnēji šis Lieldienu koncerts bija ieplānots kā kompensācija vietējiem iedzīvotājiem, kuri Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ baznīcu apmeklēt nevar. Idejas iniciators bija Milānas mērs, kurš tādējādi vēlējies iepriecināt milāniešus un visus itāliešus. Kā zināms, Itālija šajā pandēmijā cietusi jo īpaši. 

Aptuveni pieci miljoni interesentu pieslēdzās "Youtube" tiešraidei, kas notika dziedoņa "Youtube" kanālā. Vēlāk, jau pirmdien, aptuveni pusstundu garo koncertu ierakstā noskatījās vēl 32 miljoni. 

Andrea Bočelli
Andrea Bočelli Foto: Claudia Greco/SIPA / Claudia Greco/SIPA

Šo ierakstu varētu nodēvēt par simbolisku pandēmijas kultūras lielo notikumu, jo tas vienoja ne tikai kristiešus un klasiskās mūzikas cienītājus, bet daudzus jo daudzus visā pasaulē. 

"Milānas mērs vēlējās lūgt Bočelli nodziedāt tādu kā aizlūgumu par visiem Itālijā, kas cietuši no koronavīrusa," skaidro Bočelli menedžeris Frančesko Paskuero. "Andrea piekrita šim aicinājumam, mēs sākām strādāt ar šo projektu un tas kļuva arvien vērienīgāks."

Salīdzinājumam iepriekšējo "Youtube" tiešraides rekordu - popzvaigznes Bejonsē uzstāšanos festivālā "Coachella" - pirms diviem gadiem tiešsaistē vēroja desmit reizes mazāk cilvēku. Tātad "Youtube" rekords pārspēts veselas desmit reizes. 

Andrea Bočelli
Andrea Bočelli Foto: Claudia Greco/SIPA / Claudia Greco/SIPA

"Pats Andrea ir saviļņots par saņemtajām atsauksmēm, bet īpaši viņu uzrunājuši komentāri no cilvēkiem, kas nav katoļi," komentē menedžeris. "Šis koncerts pacēlās pāri reliģijai. Pēc divdesmit gadiem mēs šo uzstāšanos atcerēsimies kā īpašu, tā bija dzīva vēsture."

Tiešraidi īstenoja piecpadsmit cilvēku komanda, kas filmēja ar sešām kamerām. Laukums pie katedrāles tika atbrīvots, un tikai pats Bočelli un viņa pavadošais mūziķis bija bez sejas maskām. Vienīgais skaņdarbs, kas demonstrēts ierakstā, bija "Amazing Grace", kuru Bočelli izpildīja uz katedrāles kāpnēm.

Foto: Andrea Bočelli Lieldienu tiešraides koncerts Milānas katedrālē.

Bočelli ierakstu izdevējkompānija "Universal" ir iecerējusi šo koncertu publicēt visās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Video: Andrea Bočelli Lieldienu koncerts Milānas katedrālē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu