30 gadus vecu žiguli Maiami tirgo par $12 000 (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: miami.craigslist.org

Interesants piedāvājums patlaban atrodams "aizokeānijā" populārajā tirdzniecības platformā Craigslist.com. Tur par 12 tūkstošiem ASV dolāru kāds piedāvā iegādāties 1990.gada VAZ 2105.

30 gadus senā automobiļa raksturojums sludinājumā tīmekļa vietnē miami.craigslist.com ir visai pieticīgs. No mašīnu raksturojošajiem faktiem, ko nevar saskatīt ar acīm, sludinājumā minēts vien 24 tūkstošu kilometru nobraukums.

Foto: miami.craigslist.org

To, ka piektajam žigulim ir sedana virsbūve baltā krāsā, manuālā pārnesumkārba, salona apdare sarkanā krāsā un melni diski ar zemprofila riepām, tikmēr var redzēt pievienotajās bildēs.

Nav skaidrs, kādēļ par tik vecu žiguli tiek prasīta tāda naudas summa. Bet varbūt tas ir saistīts ar automobiļa izcelsmi, jo redzams, ka tam ir Kubas valsts reģistrācijas numura zīme, savukārt B burts uz tās kopš 2013.gada nozīmē piederību Kubas varasiestādēm.

Foto: miami.craigslist.org

Kā norāda Motor.ru, VAZ 2105 ražošana sākās tālajā 1980.gadā, bet konveijers, uz kura tapa šis modelis, apklusa vien 2010.gadā. 

VAZ 2105 standartā tika komplektēts ar 1,3 litru motoru un attīstīja 64 ZS. Iekšlietu struktūrām tika būvētas speciālas mašīnas ar 1,6 litru dzinēju un 80 zirgspēkiem, savukārt eksporta tirgos tika piedāvāts VAZ 2105 ar stūri labajā pusē un nosaukumu Riva.

Foto: miami.craigslist.org
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu