Latvijas meži joprojām sausi - nevajadzētu veikt nekādas darbības ar uguni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunskurs. Ilustratīvs foto.
Ugunskurs. Ilustratīvs foto. Foto: LETA

Neraugoties uz nokrišņiem pēdējās dienās, Latvijas mežos joprojām nevajadzētu veikt nekādas darbības ar uguni, lai neizceļas ugunsgrēki, skaidroja Valsts meža dienestā (VMD).

VMD Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis pastāstīja, ka līdz šodienai VMD ir reģistrējis pavisam 87 meža ugunsgrēkus. Visvairāk meža ugunsgrēku joprojām bijis Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā un Latgalē līdzīgi, kā tas bija pagājušajā nedēļā.

Līdz ar to salīdzinājumā ar pēdējo iepriekšējo darba dienu 9.aprīli, kad VMD bija reģistrējis pavisam 70 meža ugunsgrēkus ar kopējo uguns skarto platību 36,67 hektāri, Lieldienu brīvdienās VMD reģistrēto meža ugunsgrēku skaits ir pieaudzis par 17, bet uguns skarta platība pieaugusi nebūtiski. 

Jaunķiķis atzina, ka Lieldienas bija diezgan "slapjas", mazinot ugunsnedrošību salīdzinājumā ar pirmssvētku dienām, taču mežos joprojām nevajadzētu veikt nekādas darbības ar uguni - tas ir bīstami.

VMD norāda, ka mežs un uguns nav sabiedrotie un dodoties uz mežu pastaigā vai vērot dabas skaistumu, sērkociņus vai šķiltavas jāatstāj mājās. Mežā nekādā gadījumā nevajag kurināt ugunskuru un cept kaut ko vai jebkādā citā veidā mežā izmantot uguni. 

VMD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas atbild par meža politikas realizāciju visā Latvijas teritorijā, uzrauga normatīvo aktu ievērošanu un realizē atbalsta programmas ilgtspējīgas mežsaimniecības nodrošināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu