Tramps sasauks G7 līderu videosanāksmi par Covid-19 (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps sasauks "Lielā septiņnieka" (G7) valstu līderu videosanāksmi ceturtdien, lai koordinētu reakciju uz jauno koronavīrusu, otrdien paziņoja Baltais nams.

Vadošo industrializēto demokrātisko lielvalstu līderi pirmoreiz tikās videokonferencē marta vidū, lai apspriestu Covid-19.

ASV ir šīs valstu grupas priekšsēdētāja rotācijas kārtībā un bija spiesta atcelt šīgada sanāksmi personīgā formātā koronavīrusa dēļ. G7 valstis lielākoties ir piedzīvojušas smagus Covid-19 uzliesmojumus.

Jaunās sanāksmes mērķis būs "koordinēt nacionālās atbildes" uz pandēmiju, sacīja Baltā nama preses sekretārs Džads Dīrs.

"Strādājot kopā, G7 ieņem visas sabiedrības pieeju krīzes risināšanai daudzās jomās, ieskaitot veselību, finanses, humāno palīdzību, zinātni un tehnoloģiju," teica Dīrs.

G7 valstu - ASV, Francijas, Itālijas, Japānas, Kanādas, Lielbritānijas un Vācijas - finanšu ministri un centrālo banku prezidenti iepriekš pēc savām sarunām nāca klajā ar paziņojumu, atkārtojot G7 solījumu "darīt visu iespējamo", lai nodrošinātu izaugsmi un aizsargātu ekonomiku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu