Vēlēšanas pandēmijas laikā: dienvidkorejieši dodas pie balsošanas urnām (2)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lee Jin-man / AP

Dienvidkorejā trešdien notiek parlamenta vēlēšanas, iedzīvotājiem koronavīrusa pandēmijas apstākļos ievērojot stingrus piesardzības pasākumus, pie urnām dodoties maskās un cimdos.

Vēlēšanu iecirkņi tika dezinficēti, bet balsotājiem jābūt maskās, turklāt, ierodoties iecirkņos, tiek pārbaudīta viņu temperatūra.

Tiem, kam temperatūra pārsniedz 37,5 grādus, jābalso īpašās kabīnēs.

Visiem vēlētājiem jāizmanto roku dezinfekcijas līdzeklis un balsojot jābūt cimdos, kā arī jāievēro metra distance vienam no otra.

Vēlēšanu rezultāts lielā mērā ietekmēs prezidenta Muna Džēina iespējas atlikušo divu prezidentūras gadu laikā īstenot savu programmu, arī centienus atvieglot fiskālo politiku, lai radītu jaunas darbavietas, paceltu minimālo algu, turpinātu kontaktus ar Ziemeļkoreju.

Pasaules mērogā Dienvidkoreja ir viena no pirmajām valstīm, kas kopš pandēmijas sākuma izšķīrusies par valsts mēroga vēlēšanu rīkošanu. Citas valstis balsojumus atlikušas.

Dienvidkoreja bija viena no pirmajām valstīm ārpus Ķīnas, kur izraisījās liels Covid-19 uzliesmojums, tomēr tā spējusi vīrusa izplatību pakļaut kontrolei bez lielas dzīves norišu apturēšanas, pateicoties vērienīgai testēšanai un inficēto kontaktu apzināšanai.

Foto: Lee Jin-man / AP

Dienvidkorejā otrdien konstatēti 27 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19 vīrusu, un kopējais zināmo inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis līdz 10 564.

Aizvadītās nedēļas laikā katru dienu konstatēti aptuveni 30 jauni gadījumi, un vairums šo inficēto ir no ārvalstīm ieceļojušie.

Varasiestādes gan brīdina, ka inficēšanās gadījumu skaits var strauji pieaugt jebkurā laikā, un aicina vēlēšanu dienā būt īpaši piesardzīgiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu