Valsts pārvaldē pēc krīzes varētu sekot štatu samazināšana (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Darbs attālināti apliecinājis, ka uz daudzām funkcijām valsts pārvaldē var ieekonomēt, tāpēc pēc krīzes varētu sekot štatu samazināšana, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pieļāva Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš uzsvēra, ka tas noteikti nav pašmērķis, lai gan tagad var redzēt, ka ietaupījums veidojas un noteikti to var izmatot arī citiem mērķiem. "Valsts jau šobrīd ietaupa 1,4 miljonus eiro uz komandējumiem, tāpēc jāskatās tālāk, kādu vēl ietaupījumu varētu dot attālinātais darbs," piebilda premjers.

Premjers jau iepriekš uz jautājumu, vai valdībā netiek apspriesta iespēja valsts pārvaldē samazināt algas un piemaksas, Kariņš atzina, ka šāds jautājums nav ticis aktualizēts, bet, ja šāds priekšlikums tiks piedāvāts, tas tiks vērtēts.

Tikmēr šodien premjers ir izdevis rezolūciju visiem ministriem pārskatīt valsts iestāžu izdevumus un neizlietoto finansējumu novirzīt Covid-19 seku mazināšanai, aģentūru LETA informēja premjera birojs.

"Covid-19 pandēmijas rezultātā ir virkne pasākumu, kas šogad ir atcelti un nenotiks. Esmu uzdevis ministriem pārskatīt valsts iestāžu izdevumus. Neizlietoto finansējumu valdība novirzīs Covid-19 seku mazināšanai. Esmu aicinājis uz šādu rīcību arī neatkarīgās valsts institūcijas," sacījis Kariņš.

Ministriem informācija par neizlietoto finansējumu ir jāiesniedz finanšu ministram Jānim Reiram (JV), kurš to apkopos un izskatīšanai valdībā virzīs lēmumprojektu par šo līdzekļu novirzīšanu valsts budžeta programmai "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Jau ziņots, ka valstī turpinās ārkārtējā situācija un ir spēkā līdzšinējie Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, valdība sākotnēji lēma ārkārtējo situāciju valstī izsludināt no 13.marta līdz 14.aprīlim. Tādā gadījumā no 15.aprīļa dzīve valstī būtu atgriezusies ierastajās sliedēs. Tomēr aprīļa sākumā Ministru kabinets ārkārtējo situāciju pagarināja līdz 12.maijam.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu