VUGD aicina iedzīvotājus parūpēties par dūmvadu iztīrīšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) vakar devies uz sešiem izsaukumiem, kad dega sodrēji neiztīrītos dzīvojamo māju dūmvados, informē VUGD.

VUGD atgādina, ka netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams. Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju un izraisīt postošu ugunsgrēku.

Lai novērstu ugunsnelaimi, dienests aicina iedzīvotājus negaidīt nākamo apkures sezonu un parūpēties par dūmvadu tīrīšanu.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus: 13 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 - uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kur dega garāža ar sadzīves mantām un malku 60 kvadrātmetru platībā, dārza māja 10 kvadrātmetru platībā, šķūnis 120 kvadrātmetru platībā, trīs gadījumos meža zemsedze kūla viena hektāra platībā, traktors, kravas automašīna, divi šķūņi ar malku 10 kvadrātmetru platībā, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens un zaru kaudze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu