#paliecmājās ⟩ Vingrojumi ar ūdens pudeli, krēslu un riepu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Laikā, kad pandēmijas izplatības samazināšanai ir noteikti stingri fizisko aktivitāšu ierobežojumi un dīkstāvei pakļauti arī virkne profesionālo sportistu, divkārtējais pasaules čempions spēkavīru sportā un sporta kustības Dod iekšā (#DODIEKSA) līderis Dainis Zāģeris izstrādājis pamata vingrinājumus ikvienam.

"Reaģējot uz ārsta Pētera Apiņa un profesora Andreja Ērgļa aicinājumu stiprināt imunitāti ar sporta aktivitātēm, esmu izveidojis četras aizraujošu fizisko aktivitāšu programmas ar ikvienam mājās pieejamiem priekšmetiem," stāsta pasaules čempions.

"Treniņu programma ir viegli paveicama un pasniegta ar humora izjūtu. Vingrinājumi būs aizraujoši tieši tiem, kas ikdienā nesporto, tādēļ pēc šo video treniņu noskatīšanās būs interese pamēģināt un turpmāk sportot regulāri."

Tiešsaistes platformas Youtube kanālā DOD IEKŠĀ publicēti viegli paveicami vingrojumi ar dažādām sarežģītības pakāpēm, iesaistot ūdens pudeļu celšanu, pievilkšanos pie krēsla un riepu cilāšanu, un, kā uzsver spēkavīrs, fizisko veselību svarīgi uzturēt ikvienam, īpaši bērniem un jauniešiem, tādēļ aicina visu ģimeni iesaistīties un veikt vingrojumus kopā.

Vingrojumi ar riepu

Vingrojumi ar 5 l ūdens pudeli

Vingrojumi ar krēslu 

Lai arī tagadējā situācija divkārtējam pasaules čempionam spēkavīru sportā ir tikpat neskaidra kā lielākajai sabiedrības daļai, Dainis aicina cilvēkus būt fiziski aktīviem ik dienu. Sportists šobrīd trenējas individuāli un gaida spēkavīru sezonas atsākšanos. Šogad Dainim ar domubiedru radīto kustību #DODIEKSA ir lieli plāni - tās ietvaros paredzēts kopīgā sportošanā iesaistīt cilvēkus ar invaliditāti, tādējādi atbalstot to iekļaušanu sabiedrībā un sportiskā vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu