Latvijai pusotru miljonu medicīnas masku piegādājis Singapūrā reģistrēts uzņēmums (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijai pagājušajā nedēļā vienreizlietojamās medicīnas maskas piegādājis Singapūrā reģistrēts uzņēmums "ADDI Trading PTE Ltd.", informē Aizsardzības ministrijā (AM).

Līgumu par 1 498 000 vienreizlietojamo medicīnas masku piegādi pagājušajā nedēļā noslēdza Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs. Kopējā līguma summa bez pievienotās vērtības nodokļa ir 988 680 eiro.

Tikmēr AM Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs turpina darbu pie citu individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu iegādes iepirkumiem. Pagājušajā nedēļā AM valsts sekretārs Jānis Garisons žurnālistus informēja, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai plānots parakstīt līgumus par 50 000 respiratoru piegādi un dezinfekcijas līdzekļu iegādi.

Garisons jau iepriekš brīdināja, ka, ņemot vērā masku pieprasījumu pasaulē, pats lielākais izaicinājums ir to transportēšana, jo dažas valstis liedz pārvadājumu atļaujas.

Aizsarglīdzekļu iegāde nenotiks no aizsardzības resora budžeta, bet no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUDG) priekšnieka vietnieks Mārtiņš Baltmanis iepriekš paziņoja, ka Latvijā ik nedēļu ir nepieciešami vairāk nekā 600 000 ķirurģisko masku un 200 000 respiratoru.

Atbildīgajiem dienestiem tāpat vajadzīgi aptuveni 100 000 kombinezoni nedēļā, bet pārējie individuālie aizsarglīdzekļi ir nepieciešami mazākos apjomos.

Jau ziņots, ka Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs turpmāk veiks Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām. Savukārt Nacionālie bruņotie spēki sniegs loģistikas atbalstu, iegādātās preces nogādājot saņēmējiem atbilstoši prioritāro institūciju un to vajadzību sarakstā noteiktajam apjomam.

Vēl pirms jaunās kārtības ieviešanas Nacionālais veselības dienests (NVD) bija noslēdzis vairākus līgumus par Covid-19 ierobežošanai nepieciešamo medicīnas preču iegādi un transportēšanu, kopumā šim mērķim atvēlot 9,78 miljonus eiro.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu