Bijusī darbiniece apsūdz Baidenu seksuālā uzbrukumā; kampaņa to noliedz (9)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bijusī darbiniece apsūdzējusi ASV prezidenta amata kandidātu Džo Baidenu seksuālā uzbrukumā pirms gandrīz 30 gadiem, kad Baidens bija ASV senators, vēsta aģentūra "Reuters". Baidena pārstāvji apsūdzību noraida.

Tara Rīda strādāja Baidena Senāta birojā no 1992.gada decembra līdz 1993.gada augustam. Viņa vairākās intervijās ASV medijiem apgalvojusi, ka 1993.gadā Baidens esot viņu piespiedis pie sienas un pabāzis roku zem viņas blūzes un svārkiem.

Baidena vēlēšanu kampaņas pārstāve otrdien apgalvoja, ka Rīdas apsūdzības neesot patiesas.

Rīda pagājušonedēļ policijā uzrakstīja iesniegumu, lai gan noilguma dēļ lieta nenonāks līdz izskatīšanai tiesā.

ASV mediji intervējuši divus Rīdas draugus un brāli, kuri sacīja, ka Rīda esot viņiem stāstījusi par Baidena uzbrukumu vai "traumatisku incidentu". Taču vairāki bijušie kolēģi, kuri strādāja kopā ar Baidenu un Rīdu, norādīja, ka neatceroties tādu gadījumu, Rīdas sūdzības vai nepieņemamu uzvedību no Baidena puses.

56 gadus vecā Rīda bija viena no astoņām sievietēm, kuras pagājušogad publiski pauda, ka Baidens viņas esot apskāvis, noskūpstījis vai pieskāries tādā veidā, kas licis viņām justies neērti. Taču neviena no viņām neapsūdzēja Baidenu seksuālā uzbrukumā; Rīda pirmoreiz par to ierunājās šī gada martā.

Atbildot uz sieviešu apsūdzībām, Baidens pērn izlaida video, kurā solīja "daudz vairāk piedomāt" par citu cilvēku personīgo telpu.

77 gadus vecais demokrāts Baidens šī gada novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās sacentīsies ar pašreizējo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Trampu vairāk nekā desmit sievietes apsūdzējušas seksuālos uzbrukumos un uzmācībā. Viņš visas apsūdzības noliedz.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu