Sākas būvdarbi uz diviem tiltiem Madonas novadā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Maps

Sākusies tilta pār Aronu pārbūve uz autoceļa Trušļi–Mārciena (V895) tā 4,62. kilometrā Mārcienā. Šonedēļ ceļš ir sašaurināts ar vadstatņiem un sākta apbraucamā ceļa un tilta izbūve.

Būvdarbi paredz pilnībā demontēt esošā tilta laiduma konstrukciju un balstus. Tā vietā izbūvēs vienlaiduma monolīta dzelzsbetona plātnes tiltu ar izceltu ietvi vienā pusē. Esošais tilts būvēts 1964. gadā. 

Būvdarbus veic SIA Rīgas tilti par līgumcenu 446,2 tūkstoši eiro (ar PVN). Finansējums – no valsts budžeta. Plānots, ka pārbūve tiks pabeigta vēl šajā būvdarbu sezonā.

Savukārt atjaunošanas darbi sākti tiltam pār Kuju uz autoceļa Madona–Varakļāni (P84) 13,94. kilometrā Praulienas pagastā. Jau šonedēļ braukšanas ātrums tilta pieejās ir noteikts 70, 50 un 30 km/h. Satiksme pār tiltu tiek organizēta pa vienu braukšanas joslu ar luksoforu palīdzību.

Darbi paredz trīs laidumu tilta brauktuves segas konstrukciju nojaukt līdz pat sijām un malējās sijas demontēt. Veiks laiduma konstrukcijas un balstu remontu, izbūvēs jaunu hidroizolāciju un pārejas plātnes. Nostiprinās tilta nogāzes, bet uz paša tilta un tā pieejās ieklās asfalta segumu un uzstādīs jaunas drošības barjeras. Tilts būvēts 1969. gadā un atjaunošanu līdz šim nav pieredzējis.

Šos būvdarbus veic SIA Viadukts par līgumcenu 409,5 tūkstoši eiro (ar PVN). Arī šī tilta atjaunošanu finansē no valsts budžeta un plānots pabeigt šoruden.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu