Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Laila Odiņa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Lai nodrošinātu VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" vadības nepārtrauktību krīzes apstākļos uzņēmuma padome valdes priekšsēdētāja amatā iecēlusi līdzšinējo padomes locekli Lailu Odiņu, aģentūru LETA informēja lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte. 

Odiņa vadīs lidostu "Rīga" līdz brīdim, kad konkursa kārtībā tiks izvēlēts jauns lidostas valdes priekšsēdētājs. 

Lidostas "Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Kanels norādīja, ka šajā ārkārtas situācijā lidosta nevar palikt bez vadītāja. "Ir nepieciešams enerģisks, zinošs un pieredzējis cilvēks, kura galvenais uzdevums būs izvest uzņēmumu no krīzes. Lidosta vairs nekad nebūs tāda, kā bijusi un uzņēmuma atjaunošana būs jāsāk no paša sākuma. Esmu pārliecināts, ka Odiņa ir piemērotākais kandidāts šim amatam līdz brīdim, kad tiks izvēlēts jaunais lidostas vadītājs," norādīja Kanels. 

Odiņa ir aviācijas profesionāle ar ilgstošu pieredzi nozarē, tostarp arī starptautiskos uzņēmumos. Lidostas "Rīga" padomē viņa strādā kopš 2018.gada aprīļa. Pirms tam Odiņa bijusi nacionālās aviokompānijas "airBaltic" operatīvās vadības direktore, strādājusi "UTAir Airlines JSC" operatīvās vadības direktores un "Azerbaijan Airlines JSC" izpilddirektores amatā. Odiņa ir arī Transporta un sakaru institūta valdes locekle.

Jau ziņots, ka veselības dēļ šodien no amata atkāpās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Lidostas valdes priekšsēdētāja norādīja, ka kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas lidostas komanda ar milzīgu atdevi ir strādājusi, ne tikai lai atbalstītu mediķus epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanā un nodrošinātu lidostas operatīvo darbību repatriācijas un citu atļauto reisu apkalpošanā, bet arī lai optimizētu finanšu resursus krīzes pārvarēšanai un izstrādātu darbiniekiem un uzņēmumam labvēlīgāko pēckrīzes atjaunošanas plānu.

Lidosta "Rīga" ir izstrādājusi un apstiprinājusi pasākumu kopumu uzņēmuma saimnieciskās darbības nodrošināšanai ārkārtējā situācijas apstākļos un darbības atsākšanai ilgtermiņā, un sagatavojusi iesniegšanai valdībā priekšlikumus valsts atbalsta pasākumiem krīzes seku pārvarēšanai.

Līce pauda, ka pašreiz ir noslēdzies pirmais krīzes pārvarēšanas posms un ir paveikts viss nepieciešamais uzņēmuma "ieziemošanai" un nākotnes attīstības nodrošināšanai. 

Tāpat ziņots, ka līdz ar ārkārtējās situācijas pasludināšanu Latvijā ir aizliegti starptautiskie pasažieru lidojumi un līdz ar to lidosta "Rīga" strādā minimālā apjomā - notiek vien atsevišķi kravu lidojumi un repatriācijas reisi tautiešu atgriešanai Latvijā. 

Pagājušajā gadā lidosta "Rīga" apkalpoja 7,798 miljonus pasažieru, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2018.gadā.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 70, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu