Stoltenbergs: NATO jāaizsargā stratēģiski svarīgās nozares (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zheng Huansong via www.imago-images.de/imago images/Xinhua

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs trešdien brīdinājis, ka potenciālie ienaidnieki var mēģināt izmantot pandēmijas radītās ekonomiskās grūtības, lai iegūtu kontroli stratēģiski svarīgās nozarēs NATO dalībvalstīs.

"Pandēmijas ģeopolitiskā ietekme var būt nozīmīga," pēc NATO aizsardzības ministru ārkārtas sanāksmes, kas notika videokonferences formātā, medijiem paziņoja Stoltenbergs.

Viņš sacīja, ka pretinieki var mēģināt izmantot ekonomiskās situācijas pasliktināšanos, lai investētu stratēģiski svarīgās nozarēs un infrastruktūrā NATO dalībvalstīs, kas savukārt var ietekmēt NATO valstu ilgtermiņu drošību un spēju tikt galā ar nākamajām krīzēm, kad tādas pienāks.

Stoltenbergs neatklāja, kas ir šie pretinieki, bet tiek uzskatīts, ka viņš galvenokārt domājis Ķīnu, kas investē Eiropas ostās un telekomunikāciju uzņēmumos.

Stoltenbergs arī uzsvēra, ka nepieciešams cīnīties ar dezinformāciju, kuras mērķis ir sašķelt NATO.

"Labākā atbilde uz dezinformāciju un propagandu ir brīva un neatkarīga prese, žurnālistu darbs," sacīja NATO ģenerālsekretārs.

Viņš piebilda, ka NATO palīdz dalībvalstīm cīņā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju, bet atzina, ka šajā jomā būtu iespējams vēl mācīties.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu