Covid-19: liels uzliesmojums uz Francijas karakuģa, kas atgriezās no mācībām Ziemeļu jūrā (9)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Apmēram trešajai daļai Francijas aviācijas bāzes kuģa "Charles de Gaulle" apkalpes konstatēta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, ziņo raidorganizācija "Euronews".

Saslimuši 668 "Charles de Gaulle" un to pavadošās fregates apkalpes locekļi, apstiprinājusi Francijas Aizsardzības ministrija.

Analīzes tika veiktas pavisam 1767 jūras kara flotes karavīriem. 

Hospitalizēts 31 karavīrs, un viens no tiem ievietots intensīvās terapijas nodaļā.

Apmēram 30% no veiktajiem testiem vēl nav saņemti rezultāti, trešdienas vakarā norādīja Aizsardzības ministrija.

Francijas aviācijas bāzes kuģis nesen piedalījās mācībās kopā ar citiem Ziemeļeiropas valstu jūras spēkiem. "Charles de Gaulle" atgriezās Francijā divas nedēļas agrāk, nekā bija plānots, jo aptuveni 40 apkalpes locekļiem parādījās Covid-19 raksturīgie simptomi.

Latvijas Jūras spēkos atzīmē, ka minētais kuģis ir piedalījies mācībās, taču Baltijas jūrā nav ienācis, uzdevumus pildot Ziemeļjūrā.

Iepriekš vairāki plašsaziņas līdzekļi kļūdaini vēstīja, ka "Charles de Gaulle" piedalījies mācībās Baltijas jūrā.

"Charles de Gaulle" atgriezās Francijā divas nedēļas agrāk, nekā bija plānots, jo aptuveni 40 apkalpes locekļiem parādījās Covid-19 raksturīgie simptomi.

Saslimušie jūrnieki tika uzmanīgi novēroti, un uz kuģa ieradās mediķu komanda, lai veiktu Covid-19 testus.

"Charles de Gaulle" un fregates " Chevalier Paul" apkalpe tagad atrodas karantīnā savā jūras spēku bāzē. Karantīna piemērota arī "Charles de Gaulle" lidmašīnu un helikopteru pilotiem.

21.janvārī "Charles de Gaulle" devās uz Vidusjūru, lai atbalstītu Francijas militārās operācijas pret islāmistu kaujiniekiem Irākā un Sīrijā, bet pēc tam tika nosūtīts uz Atlantijas okeānu.

Covid-19 uzliesmojums izcēlies arī uz ASV aviācijas bāzes kuģa "USS Theodore Roosevelt". Inficēšanās apstiprināta gandrīz 600 no 5000 cilvēkiem, kas atradās uz klāja. Viens karavīrs no slimības miris.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu