Šveice prezentēs Covid-19 ierobežojumu atvieglošanas plānu (1)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Šveices valdība ceturtdien prezentēs plānu Covid-19 ierobežošanai noteikto pasākumu atvieglošanai, ziņo Šveices mediji.

Paredzēts, ka skolas un uzņēmumi atsāks darbu pakāpeniski trīs posmos.

Plāns, ko prezentēs Šveices veselības ministrs, paredz, ka frizētavas, psihoterapeitu prakses un citi pakalpojumu sniedzēji varēs atsākt darbu no 27.aprīļa, taču klientu skaits tiks ierobežots, ziņoja laikraksti "Tages-Anzeiger" un "Neue Zuercher Zeitung".

Skolas varētu atsākt darbu 11.maijā, bet bāri un restorāni paliks slēgti vismaz līdz 8.jūnijam. Tie tiks atvērti tikai trešajā posmā.

Kad varētu atsākties masu pasākumi, piemēram, koncerti un sporta spēles, pagaidām nav zināms.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Šveice aizliegusi pulcēties vairāk par pieciem cilvēkiem.

"Tages-Anzeiger", atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņoja, ka plāns ierobežojumu atvieglošanai vēl nav līdz galam noteikts, un valdība cenšas novērst, ka reģionālās varasiestādes rīkojas uz savu galvu.

Šveices uzņēmēji, kas Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu rezultātā cieš lielus zaudējumus, lobējuši valdību pēc iespējas ātrāk atvieglot ierobežojumus.

Šveicē no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 miruši 973 cilvēki. Jauno inficēšanās gadījumu skaits pēdējās dienās ir sācis samazināties.

Šveices kaimiņvalsts Austrija jau ir sākusi pakāpeniski atvieglo ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu. Arī Vācija ir nolēmusi atvieglot dažus ierobežojumus, bet lielāko daļu pagarinājusi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu