"Latvijas balzama" veikali ir gatavi turpināt tirdzniecību internetā arī pēc ārkārtējās situācijas beigām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Specializēto dzērienu veikalu ķēde "Latvijas balzams veikali" arī pēc ārkārtējās situācijas beigām ir gatava turpināt tiešsaistes tirdzniecību uzņēmuma mājaslapā, nodrošinot produktu piegādi uz mājām, ja Saeimā pieņems attiecīgus grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijā.

Tīkla direktore Oļesja Saveļjeva skaidroja, ka patlaban dzērienu iegādei internetā ir liels pieprasījums, lai gan tā Latvijas pircējiem ir neierasta. Pārdošanas apmērus tiešsaistē gan ir pāragri komentēt. "Pašreiz ir grūti salīdzināt kādus ciparus ar aplēsēm, jo šis [alkohola tirdzniecība internetā] mūsu tirgū ir nebijis notikums. Ar precīzākām prognozēm būs iespējams dalīties, kad pūs pagājis vairāk nekā viens, divi mēneši," viņa sacīja.

Saveļjeva uzsvēra, ka "Latvijas balzams veikali" īsteno tādu uzņēmējdarbību, kas atbilst godprātīga un atbildīga uzņēmēja īstenotajai praksei. Nododot tirdzniecībā alkoholiskos dzērienus, tiek ievērotas visas Latvijas likumdošanā noteiktās prasības, izslēdzot iespēju dzērienus iegādāties nepilngadīgajiem. 

"Ienākot uzņēmuma mājaslapā www.lbveikali.lv, kurā tiek īstenota tirdzniecība tiešsaistē, katra persona tiek aicināta norādīt, vai tā ir sasniegusi pilngadību. Tālākajā procesā aicinām personu norādīt savu dzimšanas datumu, tādējādi jau otro reizi apstiprinot pilngadību. Neiztrūkstoši par personas pilngadību pārliecināmies arī, piegādājot pasūtījumu, pārbaudot konkrētās personas dokumentu - pasi vai ID karti," viņa sacīja.

Kā ziņots, 20.martā Saeima atļāva ārkārtējās situācijas laikā iegādāties alkoholu arī internetā. Likumā atļauts realizēt akcīzes preces, izmantojot distances līgumu, izņemot tabakas izstrādājumus un elektroniskajās cigaretēs izmantojamos šķidrumus. Reizē aizliegts realizēt alkoholiskos dzērienus personām, kuras jaunākas par 18 gadiem, kā arī aizliegts alkoholu realizēt laikā no plkst.22 līdz 8.

Savukārt Ministru kabinets 14.aprīlī atbalstīja Alkoholisko dzērienu aprites likuma grozījumu projektu, kas paredz atļaut alkoholisko dzērienu tirdzniecību internetā ne tikai ārkārtējās situācijas laikā. Par grozījumiem vēl jālemj Saeimai.

Specializēto alkoholisko dzērienu tirdzniecības tīklā "Latvijas balzams veikali" ietilpst 48 veikali. Tostarp 36 veikali atrodas Rīgā, savukārt 12 veikali - dažādās Latvijas reģionālajās pilsētās. Kopš 2015.gada veikalu tīkls iekļauts starptautiskajā "Amber Beverage Group Holding" sastāvā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu