Kopenhāgenas ostā top "parkipelāgs" (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/marshallblecher

Vēlies apvienot pastaigu pa parku ar peldēšanos karstā vasaras dienā? Drīz tas būs iespējams Dānijas galvaspilsētas iedzīvotājiem. Kopenhāgenas ostā jau šobrīd lēnā garā top peldošas saliņas.

Mākslīgo saliņu arhipelāgu veido Austrālijas arhitekts Māršals Blečers un vietējais dāņu koka arhitektūras birojs “Studio Fokstrot”. Savdabīgais ūdens parks, kas jau nodēvēts par “parkipelāgu”, piešķirs modernās Skandināvijas pilsētas ainavai dabisku un vienlaikus maģisku piesitienu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Blecher (@marshallblecher) on

Katra peldošā saliņa būs piestiprināta ostas gultnē un uz tās atradīsies vismaz viens koks, krūms vai pat ziedu dobe. Salas korpuss būs veidots no tērauda režģa un otrreiz pārstrādāta peldošā elementa, bet augšējā dekoratīvā mala būs noklāta ar koka dēļiem.

Peldošais parks sastāvēs no vairākām dažādu formu un izmēru salām, kas būs sabiedrībai izmantojamas platformas makšķerēšanai, atpūtai vai pat zvilnēšanai saules staros. Uz salu cilvēki varēs nokļūt, peldot no blakus esošās pludmales, atbraucot ar laivu, sup dēli vai kajaku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mir (@mir.no) on

Šādas saliņas tapa jau 2018. gadā, un tolaik tās bija populāra pikniku, izstāžu norises un fotografēšanās vieta. Taču šogad salu komplekss būs plašāks – tas sastāvēs no deviņām lielākām salām un dažām sīkām saliņām, vēsta portāls “Dezeen”.

Salu augšējā daļa būs noklāta ar mauriņu, tajā būs iestādīti koki un krūmi, kas kalpos arī kā vieta, kur apmesties putniem, piemēram, kaijām, baložiem, gulbjiem un pīlēm. Savukārt apakšējā daļā esošie materiāli ir dabai draudzīgi, tāpēc uz tiem varēs augt jūraszāles vai aļģes, kas būs labvēlīga dzīvesvieta zivīm.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu