Atklāta gleznotājas Alises Mediņas izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Alise Mediņa
Alise Mediņa Foto: 900 sekundes

Galerijā, izsoļu namā "Jēkabs" (Jēkaba iela 26/28) šonedēļ atklāta jaunās gleznotājas Alises Mediņas (1984) izstāde "Pilsētas simfonijas". Viņas uzgleznotie darbi ar tukšajām pilsētu ielām ir teju šī laika liecība. Arī Alisei pašai šī sakritība šķiet amizanta. 

"Interesanti sakrīt, ka bez cilvēkiem visur. Tas nebija tā, ka es to paredzēju, ka būs tukši ap šo laiku, bet ir laikam, kur cilvēks skrien. Viņš vēl pēdējais bēg," saka Alise intervijā raidījumam "900 sekundes".

Izstāde jau bija ieplānota pagājušajā rudenī. Tas gan bijis vienīgais, kas Alises profesionālajā ikdienā ticis plānots. Gleznotāja norāda, ka tagadējie vīrusa mazināšanas ierobežojumi viņas plānus ietekmējuši maz, jo vienkārši nav bijuši plāni, ko izjaukt.

“Tā mākslinieka neziņa jau ir konstanta. Citiem – būs alga, nebūs, bet man, visticamāk, jau nebūs. Tā konkrēti mākslinieks jau netiek ietekmēts, jo man nekas nebija zināms par savu tuvāko nākotni,” stāsta māksliniece.

Alises Mediņas izstāde
Alises Mediņas izstāde Foto: publicitātes

Savukārt Izsoļu nama un galerijas vadītājs Jānis Piesis norāda, ka mākslas darbu tirdzniecība Latvijā tāpat kā pārējās nozares izjūt pircēju trūkumu.

"Ir sastingums, bet viņš nav pilnīgs, ir pircēji, kuriem ir kaut kas interesants, savi klienti, kas gaida darbus no konkrēta mākslinieka, apsīkums ir, bet nav tā, ka apstājies pavisam," norāda vadītājs. Pavasaris mākslas darbu izsolēm ierasti bijis aktīvs laiks, tagad arī tiek rīkotas izsoles, taču tās notiek retāk un ir pārceltas uz internetu. "Mākslas darbiem ir tā spēja pārnest to vērtību visām krīzēm un juku laikiem pāri, bet jābūt labai mākslai," uzsver Piesis.

Publikai Alises Mediņas personālizstāde atvērta laikā no 14. aprīļa līdz 16. maijam.

Par mākslinieci

Latvijas mākslā Alises Mediņas mākslinieciskais rokraksts ieguvis savu atpazīstamību jau no pirmajām izstādēm. Alise Mediņa ir jaunās paaudzes māksliniece, taču viņas gleznotajās ainavās jūtama sena dvēsele. Balstoties uz akadēmisku zīmējumu un strādājot galvenokārt ainavas žanrā klasiskajā glezniecības tehnikā uz audekla ar eļļu, Alisei ir izdevies savienot pagātni un kultūras pirmtēlus ar mūsdienu cilvēka sajūtām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu