Vai esi redzējis, kā Porsche "parauj ratā"?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirms dažiem gadiem Fiat Chrysler koncerna uzņēmums Dodge prezentēja pirmo sērijveidā ražoto auto, kura priekšējie riteņi startā atraujas no zemes. Pavisam nedaudz un tikai tad, ja ir atbilstoši apstākļi, bet tomēr.

Cita lieta, ja pie darba ķeras tūninga lietpratēji, jo tad priekšējos riteņus no zemes var atraut faktiski jebkurš auto. Pat moskvičs.

Kā izskatās krievu autobūves šedevrs braucam uz aizmugurējiem riteņiem, varam tikai iztēloties, turpretī Porsche 911, kura priekšējie riteņi startā paceļas divas pēdas jeb aptuveni 60 centimetrus virs asfalta, ir iemūžināts video.

Taisnības labad gan jāsaka, ka runa nav par parastu Porsche, kas iegādājams jebkurā šī zīmola dīlera salonā. Šeit runa ir par 991. sērijas Turbo S modeli, kam motortelpā veiktas būtiskas modifikācijas un uz aizmugurējās ass uzmontēti dragreisam piemēroti riteņi ar paaugstinātu saķeri. Tikai pateicoties tam, mašīnas aizmugure vismaz brīdi ir ātrāka nekā priekšpuse.

Par automobiļa tūningu var piebilst, ka Turbo S uzstādītais 3,8 litru sešu cilindru motora darba tilpums palielināts līdz 4 litriem, bet jaudas rādītājs audzis gandrīz divkārt - no 560 līdz vairāk nekā tūkstoš zirgspēkiem.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu