Rīgas lidostā nosēdusies lidmašīna ar līdz šim lielāko medicīnisko masku un respiratoru kravu (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NVD

Ceturtdienas rītā Rīgas lidostā nosēdās lidmašīna ar līdz šim lielāko 3PLY medicīnisko masku un FFP2 respiratoru kravu - kopumā piegādāti četri miljoni aizsargmasku un 18 000 respiratoru, informēja "Lauma Fabrics" valdes priekšsēdētājs Edijs Egliņš.

Lielākā daļa atvesto individuālās aizsardzības līdzekļu ir Nacionālā veselības dienesta (NVD) pasūtījums, ko plānots novirzīt medicīnisko pakalpojumu sniedzējiem Latvijā, bet daļa tiks nosūtīta uz Igauniju.

"Mēs esam ļoti pagodināti, ka Latvijas valsts uzticēja "Lauma Fabrics" piegādāt tik ļoti nepieciešamās maskas un respiratorus. Ņemot vērā Latvijas un visas Eiropas milzīgo atkarību no Ķīnas piegādēm, uzskatām, ka nekavējoties ir jāsāk pašiem sava medicīnisko masku un respiratoru ražošana Latvijā," norādīja Egliņš.

Šī ir jau otrā "Lauma Fabrics" piegādes krava valstij. Pirmā piegāde īstenota 2.aprīlī caur Tallinas lidostu. Latvijai un Igaunijai ir laba sadarbība, un uzņēmumam klienti ir gan Latvijā, gan Igaunijā. Saskaņā ar "Lauma Fabrics" un NVD noslēgto līgumu kopumā tiks piegādāti pieci miljoni medicīnisko masku un viens miljons respiratoru.

Tuvākajā laikā plānota vēl trešā piegāde, tādējādi nodrošinot visu līgumā paredzēto masku un respiratoru apjomu. Visai iepirktajai un piegādātajai produkcijai ir nepieciešamie sertifikāti, kas apliecina to kvalitātes atbilstību noteiktajiem standartiem un prasībām, norādīja Egliņš.

Pēc šīs kravas saņemšanas NVD plāno turpināt individuālās aizsardzības līdzekļu sadali arī sekundārās aprūpes ārstniecības iestādēm, farmaceitiem, zobārstiem un ģimenes ārstiem, kuri sniedz maksas pakalpojumus jeb nav līgumattiecībās ar NVD. Tāpat aizsargmaskas plānots piegādāt ārpus veselības aprūpes sistēmas esošajām iestādēm, kā, piemēram, policistiem, robežsargiem, pansionātu darbiniekiem un citām iestādēm.

"Vēlamies pateikties NVD un Ārlietu ministrijas darbiniekiem par sadarbību šajā projektā, par palīdzību formalitāšu kārtošanā, lai kravu varētu izsūtīt no Ķīnas, kas esošajos apstākļos ir ļoti sarežģīts process," uzsvēra Egliņš.

Viņš piebilda, ka "Lauma Fabrics" ir plašs sadarbības partneru loks visa pasaulē, tostarp arī Ķīnā, kas palīdzēja esošajos apstākļos sagādāt maskas un respiratorus.

"Lauma Fabrics" apgrozījums 2018.gadā bija 31,909 miljoni eiro, kas ir par 1,9% mazāk nekā 2017.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 50,9% un sasniedza 3,457 miljonus eiro.

"Lauma Fabrics" ietilpst apakšveļas ražošanas uzņēmumu grupā AS "European Lingerie Group", kuras galvenā mītne atrodas Latvijā. "European Lingerie Group" patiesais labuma guvējs uz īpašumtiesību pamata, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Rahumā.

"European Lingerie Group", izmantojot zīmolu "Lauma Fabrics", ražo mežģīnes un tekstilmateriālus lielākajiem apakšveļas ražotājiem, bet ar zīmolu "Lauma Medical" tiek ražoti medicīniski tekstilizstrādājumi. Tāpat uzņēmumu grupa izstrādā, ražo un izplata apakšveļu ar zīmoliem "Conturelle" un "Felina". Tai ir ražotnes Latvijā, Ungārijā un Vācijā.

"European Lingerie Group" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 39,97 miljoni eiro.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu