Vidzemes slimnīcā Covid-19 analīzes veic visiem stacionētajiem riska grupā esošajiem pacientiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Slimnīcas palāta. Ilustratīvs attēls.
Slimnīcas palāta. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Pēc tam, kad Vidzemes slimnīcā tika konstatēta pacientu un darbinieku saslimšana ar Covid-19, visiem riska grupā esošajiem pacientiem, kurus stacionē slimnīcā, tiek veikts Covid-19 tests, informēja Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs

Patlaban Vidzemes slimnīcas Terapijas nodaļā turpina ārstēties seši pacienti, kuriem līdztekus citām slimībām konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Muskovs norādīja, ka kopumā Covid-19 tests tika veikts Terapijas nodaļas 31 pacientam. Inficētajiem sešiem pacientiem slimība norit samērā vieglā formā, taču, ņemot vērā pacientu vecumu un hroniskās kaites, viņi tiek paturēti slimnīcā veselības stāvokļa novērošanai.

Muskovs atklāja, ka saslimšana ar Covid-19 diagnosticēta arī sešām aprūpes personām kurām bijusi visciešākā saskarsme ar koronavīrusa inficētajiem. Šie medicīnas darbinieki ārstējas mājās. Savukārt 25 darbinieki tajā skaitā 14 aprūpes un 11 tehniskā dienesta personāls, kuri bija saskarē ar Covd-19 inficētajiem, atrodas pašizolācijā.

Lai gan Terapijas nodaļā ir izdevies ierobežot Covid-19 uzliesmojumu, Muskovs uzsvēra, ka visā ārstniecības iestādē noteikti vēl stingrāki drošības pasākumi. Lai novērstu nepiederošu personu iekļūšanu slimnīcas telpās, ir slēgtas visas ieejas, izņemot ieeju Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā un poliklīnikā.

Pie poliklīnikas ieejas darbojas māsu postenis, kur ikvienam apmeklētājam ir jāaizpilda anketa, apliecinot savu veselības stāvokli, un kur tiek izmērīta ķermeņa temperatūra.

TVNET jau ziņoja, ka 10.aprīlī Vidzemes slimnīcā saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta pieciem darbiniekiem un vienam pacientam, kurš nomira.

SPKC pārstāve Ilze Arāja norādīja, ka ir apzinātas vairākas kontaktpersonas, kuras saslimušajiem bijušas tuvāk par diviem metriem un ilgāk par 15 minūtēm. Šīm personām divas nedēļas jāatrodas pašizolācijā, novērojot savu veselības stāvokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu