Ārkārtējās situācijas laikā izglītojamiem ar invaliditāti nodrošinās valsts apmaksātu asistentu līdz 40 stundām nedēļā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Ārkārtējās situācijas laikā izglītojamiem ar invaliditāti tiks nodrošināts valsts apmaksāts asistenta pakalpojums līdz 40 stundām nedēļā, paredz Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) izdotais rīkojums, kas publicēts oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" ceturtdienas papildu laidienā.

Rīkojums paredz, ka vispārējās pirmsskolas izglītības iestādēs izglītojamiem, kuriem ir tiesības saņemt no valsts budžeta apmaksātu asistenta pakalpojumu pārvietošanās atbalstam un pašaprūpes veikšanai, ārkārtējās situācijas laikā varēs saņemt no valsts apmaksātu asistenta pakalpojumu līdz 40 stundām nedēļā.

Savukārt pamatizglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās vidējās izglītības iestādēs izglītojamiem būs tiesības ārkārtējās situācijas laikā saņemt no valsts apmaksātu asistenta pakalpojumu līdz 25 stundām nedēļā.

Valsts budžeta finansējums asistenta pakalpojuma nodrošināšanai ārkārtējās situācijas laikā piešķirts atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, kas regulē kārtību, kādā piešķir un finansē asistenta pakalpojumu izglītības iestādē.

Jau vēstīts, ka ārkārtējā situācija valstī Covid-19 izplatības mazināšanai pagarināta līdz 12.maijam. Valsts arī ieviesusi vairākus atbalsta pasākumus krīzes seku skartajiem iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu