Brazīlijas veselības ministrs atlaists pēc strīdiem ar prezidentu par reakciju uz Covid-19

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mediķa cimdi.
Mediķa cimdi. Foto: AFP / Scanpix

Brazīlijas veselības ministrs Luiss Enrike Mandeta ceturtdien paziņoja, ka prezidents Žairs Bolsonaru viņu atcēlis no amata pēc abu nesaskaņām par valsts reakciju uz jaunā koronavīrusa pandēmiju.

Mandeta nāca klajā ar šo paziņojumu tviterī pēc tikšanās ar Bolsonaru prezidenta pilī valsts galvaspilsētā Braziljā.

"Es nupat no prezidenta Žaira Bolsonaru dzirdēju ziņu par manu atlaišanu no Veselības ministrijas," tvītoja Mandeta. Viņš piebilda, ka vēl sekmes jaunajam veselības ministram, kura vārds vēl nav oficiāli nosaukts.

Mandeta vēlāk preses konferencē apstiprināja ziņu par savu atbrīvošanu no amata.

Bērnu ortopēds Mandeta, kurš bija veselības ministrs Bolsonaru valdībā no 2019.gada 1.janvāra, guva tautas atbalstu ar saviem pasākumiem pret Covid-19 pandēmiju, tostarp plašu izolācijas pasākumu sekmēšanu, kurus īsteno štatu gubernatori.  

Bolsonaru ir vairākkārt nosaucis Covid-19 par “vieglu gripu” un sacījis, ka ekonomikas slēgšana vīrusa izplatības ierobežošanai nodarītu lielāku ļaunumu nekā karantīnas noteikšana tikai augsta riska grupā esošajiem brazīliešiem. 

Mandeta ir salīdzināts ar ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas galveno koronavīrusa ekspertu Entoniju Fauči. Fauči un Mandeta ir bieži nākuši klajā ar publiskiem paziņojumiem par Covid-19, kas atšķīrušies no viņu priekšnieku paustiem viedokļiem. Baltais nams gan šonedēļ lika saprast, ka Fauči palikšana amatā ir droša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu