Latvijā no Covid-19 atveseļojušies 88 pacienti; apstiprināti 682 inficētie (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

No Covid-19 Latvijā līdz šim ir izveseļojušies 88 pacienti, proti, šiem pacientiem abi kontroltesti neuzrādīja jaunā koronavīrusa klātbūtni, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati (SPKC).

Tas nozīmē, ka šie pacienti ne tikai izveseļojušies, bet arī vairs neizdala vīrusu.

Jau vēstīts, ka pacienti, kuriem laboratoriski apstiprināts Covid-19, pārtraukt karantīnu un doties ikdienas gaitās drīkst tikai ar ārsta atļauju. Cilvēku uzskata par veselu pēc klīnisko simptomu izzušanas un ja divi atkārtoti testēšanas rezultāti uz Covid-19 ir negatīvi. 

Sākotnēji kontroltestus veica divas nedēļas pēc simptomu pazušanas, bet vēlāk tika pieņemts lēmums to darīt pēc trim nedēļām, jo, pēc 14 dienām veicot šādus testus aptuveni 100 pacientiem, daļa joprojām uzrādīja vīrusa klātbūtni.

Aizvadītajā diennaktī veikti 1535 Covid-19 testi un septiņos gadījumos tie izrādījušies pozitīvi, liecina SPKC dati. Līdz šim Latvijā konstatēti 682 Covid-19 inficētie, savukārt izmeklējumu kopskaits sasniedzis 32 837.

Patlaban stacionārā atrodas 42 pacienti, tostarp viens jauns gadījums pēdējā diennaktī. No šiem pacientiem 37 ir ar vidēju slimības gaitu, bet pieci - ar smagu. No stacionāra līdz šim izrakstīts 61 pacients. 

Otrdienas preses konferencē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pavēstīja, ka, vadoties pēc epidemiologu un infektologu prognozēm, paredzams, ka 25.aprīlī sagaidāms Covid-19 inficēšanās "pīķis", tādēļ, neskatoties uz citu Eiropas valstu ierobežojumu mazināšanu, Latvijā tuvākajā laikā ierobežojumu mīkstināšana nav sagaidāma.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) trešdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka pēc divām nedēļām epidemiologi varētu nākt klajā ar ierosinājumiem, kas paredzētu Covid-19 izraisītās epidēmijas noteikto ierobežojumu mazināšanu. 

Ministru kabinets ir pagarinājis Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

GALERIJA: Covid-19: 16. aprīlis bildēs!

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu