#paliecmājās ⟩ Una Ulme pret ledusskapja virināšanu ar sīpolu zupas diētu (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: personīgais arhīvs

"Egoiste" sāk jaunu rubriku, kurā pazīstamas pašmāju sievietes iedvesmos ar kādu sava skaistuma noslēpumu! Rubrikas "#paliecmājās smuka" viešņa ir  grāmatas "Skaistumam nav gadu" autore un bloga "ageless.lv" izveidotāja Una Ulme.

Tā kā mans pašizolācijas laiks norit laukos, varu izbaudīt tās priekšrocības, ko sniedz daba. No rītiem skrienu, peldos ledainā ūdenī un cenšos arī pavingrot kādā online nodarbībā.

Tomēr, pavadot lielāko daļu dienas mājās, ir ļoti grūti atturēties no pastāvīgas ledusskapja virināšanas. Tā īpaši sevi šajā ziņā nešaustu un neierobežoju, ja kaut ko sakārojas, to sev neliedzu.

Tomēr ir periodi, kad jūtu – stop, robeža ir pārkāpta! Manā gadījumā tie ir aptuveni 3 lieki kilogrami, kad sāku izjust diskomfortu. Tad neļauju tauciņiem nogulsnēties, bet eju triecienuzbrukumā, kā galveno ieroci izmantojot savu kāpostu/sīpolu zupas recepti.

Recepte

Nepieciešams:

  • Neliela kāpostgalva
  • 6 sīpoli
  • Paprika
  • 2 Tomāti bez mizas
  • Dažas ķiploka daiviņas
  • Zaļumi
  • Ābolu etiķis

Recepte: ņem nelielu galviņkāpostu un proporciju ziņā tikpat daudz sīpolu (vidēji sanāk ap 6 gab.). Visu sagriež, liek katlā un aplej ar ūdeni. Kad kāposts un sīpols sāk kļūt mīkstāks, pievieno sagrieztu papriku, pāris blanšētus tomātus bez mizas un dažas ķiploka daiviņas. Attiecībā uz zaļumiem un garšvielām nav nekādu ierobežojumu, tās pievieno, cik un kādas vēlies,

bet ar vienu nosacījumus – bez sāls! Tā kā sāli zupai vispār nedrīkst pievienot, garšvielām ir īpaši būtiska nozīme.

Es izmantoju čili, dažādas Austrumu garšvielas un zaļumus, piemēram, kinzu - manā zupas versijā tās ir patiešām daudz. Zupai piestāv arī dilles un pētersīļi, ko droši var pievienot veselu bunti!

Foto: Personīgais arhīvs

Kad zupa ir gatava, bļodiņai vari pievienot tējkaroti ābolu etiķa, kas piešķirs nedaudz pikantuma un labvēlīgi iedarbosies uz vielmaiņas procesiem.

Zupu var ēst, cik vien tīk, un tā lieliski palīdz izvadīt no organisma lieko šķidrumu. Protams, katram tie kilogrami sarūk individuāli – man “aiziet” aptuveni kilograms dienā.

Starp citu, šī zupa līdzās svara zaudēšanai uzlabos arī imunitāti, jo visas tās sastāvdaļas ir bagātīgs vitamīnu un aktioksidantu avots. Ne galviņkāposts, ne arī sīpols un tomāts nezaudē savu uzturvērtību arī pēc termiskas apstrādes. Lai šo produktu sastāvā esošās vērtīgās vielas labāk uzsūktos, pašās beigās es zupai pievienoju pavisam nedaudz augu eļļas. Ja pierasts pie liela sāls patēriņa un zupa nešķiet garšīga, protams, šķipsniņa jūras sāls neko ļaunu nenodarīs.

Tā kā līdz ar lieko šķidrumu zupa palīdz organismam atbrīvoties arī no toksīniem, iespējams, pirmajā brīdī pašsajūta var pasliktināties. Toties pēc pāris dienām sajutīsi tādu enerģijas pieplūdumu, ka varēsi kalnus gāzt!

Es parasti ilgāk par trim dienām zupu neēdu, uzturu papildinot ar kādu zivs gabaliņu, un neatsakos arī no ierastās brokastu olas ar avokado. Bet ievērojot galveno nosacījumu – bez sāls! Zivs vietā var izmantot arī liesu, tvaicētu gaļu.

Foto: Personīgais arhīvs

Un neaizmirsti par ūdeni! Diētas laikā tas ir jādzer vismaz divi litri dienā!

Ja izturēsi vismaz trīs dienas, apetīte mazināsies un arī kāre pēc neveselīgiem našķiem nebūs tik izteikta. Tāpēc pēc diētas nevajadzētu uzreiz atgriezties pie vecajiem ieradumiem, bet paturpināt šo eksperimentu, piemēram, aizstājot vienu ēdienreizi ar veselīgiem salātiem vai zaļo kokteili.

Vēlu veiksmi!

Foto: Personīgais arhīvs
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu