Taivānā šonedēļ jau trešo dienu nav jaunu Covid-19 gadījumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Taivānā piektdien jau trešo dienu šonedēļ nav konstatēts neviens jauns inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu, pavēstīja atbildīgie dienesti.

Ceturtdien Taivāna arī pavēstīja, ka jaunu inficēšanās gadījumu nav un ka mirstības līmenis Covid-19 pacientu vidū ir zems - tikai 1,52%.

Otrdien bija pirmā reize kopš 9.marta, kad Taivānā diennakts laikā nebija reģistrēts neviens apstiprināts inficēšanās gadījums.

Līdz šim Taivānā konstatēti 395 inficēšanās gadījumi un seši ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi.

Līdz piektdienai 166 pacienti bija izveseļojušies, pavēstīja Centrālais epidēmiju kontroles centrs.

Neraugoties uz koronavīrusa izplatības palēnināšanos, pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus pagaidām nav plānots atcelt, pavēstīja veselības un labklājības ministrs Čeņs Šidžuns.

"Cilvēkiem kopīgi jāturpina ievērot pašdisciplīna," preses konferencē sacīja Čeņs, brīdinot par riskiem, ko radītu ierobežojumu atvieglošana.

Iedzīvotājiem ieteikts ievērot 1,5 metru distanci vienam otra, atrodoties telpās, un metra distanci ārpus telpām. Cilvēki tiek mudināti bieži mazgāt rokas un atcelt pulcēšanos telpās, ja paredzama vairāk nekā 100 cilvēku piedalīšanās, bet ārpus telpām, ja paredzamais skaits pārsniedz 500.

Cilvēkiem, kas sabiedriskajā transportā vai taksometros atrodas bez sejas maskām, draud naudassodi.

Taivāna rūpīgi seko līdzi globālajai pandēmijas situācijai un varētu padarīt stingrākus ierobežojumus ceļotājiem, kas ielido no Āzijas dienvidu un dienvidaustrumu valstīm, ja tuvākajā laikā vīrusa uzliesmojuma situācija pasliktināsies, sacīja Čeņs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu