Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta pusei Francijas aviācijas bāzes kuģa komandas (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

No 2300 Francijas karaflotes jūrniekiem, kas atradās uz aviācijas bāzes kuģa "Charles de Gaulle" un atbalsta kuģiem laikā, kad uz tiem izraisījās koronavīrusa uzliesmojums, teju pusei vīrusa testu rezultāts ir pozitīvs, piektdien pavēstīja aizsardzības ministre Florānsa Parlī.

Līdz šim ir veikti 2010 testi, un 1081 rezultāts ir pozitīvs, ministre pavēstīja parlamentam.

545 jūrniekiem bijuši Covid-19 simptomi, un 24 tiek ārstēti slimnīcā, no viņiem viens - intensīvās terapijas nodaļā.

Jūrnieki, kuriem rezultāts ir negatīvs, atrodas karantīnā.

Pagājušajā nedēļā tika nolemts, ka aviācijas bāzes kuģis "Charles de Gaulle" tiek atsaukts atpakaļ no Atlantijas okeāna desmit dienas ātrāk par plānoto laiku, kad vairākiem jūrniekiem bija parādījušies koronavīrusa slimības simptomi.

Uz aviācijas bāzes kuģa bija 1700 jūrnieki, un to pavadīja divas fregates.

Uzliesmojuma izcelsme joprojām nav skaidra.

Aviācijas bāzes kuģis atradās trīs mēnešu norīkojumā, un tā komanda nav bijusi kontaktā ar cilvēkiem no ārpasaules kopš piestāšanas Brestā, Francijas ziemeļrietumos, no 13. līdz 16.martam.

Vīrusam, kā tiek uzskatīts, ir divu nedēļu inkubācijas periods - no inficēšanās līdz pozitīvam testam. Vīruss pirmo reizi uz aviācijas bāzes kuģa tika konstatēts 7.aprīlī.

"Mēs nezinām, vai vīruss jau nebija uz kuģa pirms piestāšanas 13.martā," sacīja Parlī.

Flote ceturtdien noliedza kāda jūrnieka apgalvojumus, ka "Charles de Gaulle" kapteinis lūdzis tā misijas laiku samazināt vēl pirms piestāšanas Brestā.

Kuģis bija nosūtīts uz Atlantijas okeānu piedalīties NATO manevros, kad tas jau bija piedalījies operācijā "Chammal", kas izvērsta pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts" Sīrijā un Irākā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu