#paliecmājās ⟩ Bērnu un jauniešu ballīšu idejas jeb kā svinēt jubilejas tiešsaistē

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: depositphotos.com

Ja dzimšanas diena, vārda diena vai citi svētki iekrīt laikā, kad pulcēšanās ar draugiem liegta, nevajag nolaist rokas - svētku sajūtu ir iespējams radīt arī attālināti!

Skolēni Klāvs un Lība Smildziņi, piedāvā dažādas idejas, kā, izmantojot tehnoloģijas, radīt svētku sajūtu sev un draugiem un satikties ar viņiem tiešsaistē.

Draugu muzikālais pārsteigums tiešraidē

 "Mēs ar draudzenēm mēdzam sazvanīties un kopā mācīties kādu skaņdarbu. Es, piemēram, spēlēju ukuleli," stāsta Lība. Viņa iesaka sagādāt draugam-jubilāram muzikālu pārsteigumu - draugu grupiņai iemācīties nospēlēt vai nodziedāt ko īpašu un apsveikt gaviļnieku videozvanā. "Ja draugi nav lieli dziedātāji, noteikti derēs arī "Daudz baltu dieniņu"," teic Lība.

Kahoot dzimšanas dienas spēle

 "Kahoot ir lietotne, ko bieži izmanto mācībās skolā, taču tā lieliski der arī mājas ballītēm. Piemēram, jubilārs šajā lietotnē var sagatavot testu par sevi un aicināt draugus kopīgi to izspēlēt," rosina Klāvs.

Ballīte Minecraft pasaulē

 Zinot, cik aizraujoša ir videospēles Minecraft pasaule un cik daudz jauniešu ar to aizraujas, Klāvs iesaka jubilāram sarīkot nelielu ballīti tur. "Draugi virtuālajā pasaulē var uzcept jubilāram kūku no pašu audzētas labības, cukura, olām un piena. Var uzbūvēt arī svētku vai deju norises vietu," Klāvs aicina būt radošiem.

Vienlaicīga kūkas cepšana katram savās mājās

 Video tērzēšanas programmā Discord, Zoom vai citā bezmaksas aplikācijā Lība iesaka draugiem saslēgties, lai katrs savās mājās ceptu kūku. Viņa rosina visiem draugiem pieslēgties arī mirklim, kad jubilārs pūš svecītes un iedomājas vēlēšanos. Jauki, ja katrs draugs pasaka savu vēlējumu jubilāram viņa jaunajā gadā.

Elektroniska, paša radīta pastkarte

 Vairākas bezmaksas aplikācijas piedāvā izveidot skaistu pastkarti un nosūtīt draugam. "Es reizēm izmantoju Greetings Island, un šobrīd tur ir pieejamas smieklīga dizaina pastkartes ar koronavīrusu," smejas Lība Smildziņa. Ja tomēr tāds "melnais humors" neiet pie sirds, var izvēlēties kādu no daudziem citiem piedāvātajiem dizaina variantiem.

Foto: depositphotos.com

Patiesība vai risks - kāpēc ne attālināti?

"Šī ir ļoti iecienīta spēle ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Labā ziņa - šo var spēlēt arī attālināti! Jautrāk būs, ja spēlei pieslēgsies vairāki spēlētāji," rekomendē Klāvs. Lība piebilst, ka "Patiesība vai risks" vietā var spēlēt arī "Divas patiesības un vieni meli". Tā ir spēle, kur katrs dalībnieks pasaka par sevi trīs apgalvojumus pēc kārtas, un pārējiem ir jāuzmin, kurš no tiem ir meli.

Video veltījums

 "Jubilārs noteikti būs priecīgs, ja uzfilmēsi video, kas veltīts īpaši viņam! Pieļauju, ka meitenes priecāsies, ja video iekļausi arī senāk uzņemtas smieklīgas bildes no kopīgiem pasākumiem un mirkļiem. Vēl šajā video vari iekļaut jautrus padomus, ko darīt dzimšanas dienā, ja esi palicis viens," ieteikumos dalās Klāvs.

Deju cīņas

 "Man ir vairākas draudzenes, ar kurām satiekoties, mēs dejojam. Dejošanu vai deju cīņas noteikti var sarīkot arī, ja katrs atrodas savās mājās. Piemēram, var izaicināt draugus izmēģināt jaunus deju soļus vai trikus, nofilmēt, kā tie izdodas, un dalīties uzfilmētajā," idejās aizrautīgi dalās Lība Smildziņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu