Lidmašīna veic avārijas nosēšanos uz šosejas

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Par vairāk nekā neparasta notikuma lieciniekiem kļuvuši vairāki autobraucēji Kanādā, kad viņu priekšā uz samērā noslogotas šosejas pēkšņi nolaidās lidmašīna.

Mazā Piper PA-28 lidaparāta pilotam piespiedu nosēšanos uz šosejas Kvebekas provincē likušas veikt tehniska rakstura problēmas. 

Lai gan šoseja nav tā piemērotākā vieta, kur nolaisties, nekā labāka tuvākajā apkaimē acīmredzot nebija, un lidmašīnas pilots meistarīgi iekļāvās satiksmē.

Kad ātrums bija pietiekami samazināts, viņš akurāti novirzīja lidaparātu malējā joslā, lai netraucētu aiz viņa braucošajiem auto.

Cietušo šajā incidentā nebija, jo, kā redzams arī video, lidmašīna piezemējās kā pēc rokasgrāmatas.

Ar atkāpi no šā incidenta var piebilst, ka arī iepriekš autobraucēji ir nonākuši kontaktā ar lidaparātu pilotiem. Tā, piemēram, 2017.gadā militārā helikoptera Mi-8 pilots nolaidās uz šosejas Aktjubinskas apgabalā Kazahstānas rietumos. Sākotnēji uzskatīja, ka pilots ir apmaldījies un nolaidies, lai pajautātu ceļu autobraucējiem, taču Kazahstānas Aizsardzības ministrija vēlāk ziņoja, ka nolaišanās bijusi daļa no navigācijas mācībām sarežģītā apvidū un sliktos apstākļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu