Informēs par piedāvājumu vidusskolēniem nākamajā mācību gadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pirmdien plkst.12 norisināsies tiešsaistes preses konference par vispārizglītojošo skolu piedāvājumu vidējās izglītības pakāpē nākamajā mācību gadā, informēja projekta "Skola2030" pārstāve Inese Leitāne.

Viņa atgādināja, ka no nākamā mācību gada skolēniem, kas sāks mācības 10.klasē, mainīsies veids, kā mācības ir organizētas. Aptuveni 30% mācību laika, visvairāk 12.klasē, jaunieši varēs veltīt tiem mācību priekšmetiem, kuri viņus īpaši interesē, - mācīties tos padziļināti vai apgūt brīvas izvēles specializētos kursos. 

Lai to īstenotu, skolas Latvijā veido savu piedāvājumu vidusskolas izglītības programmai. Skolām skolēnu izvēlei jāpiedāvā vismaz divi mērķtiecīgi izveidoti padziļināto kursu komplekti ar trim padziļinātiem kursiem katrā no tiem.

Preses konferencē masu mediji tiks informēti par tendencēm, kādas vērojamas, skolām plānojot vispārējās vidējās izglītības piedāvājumu saskaņā ar "Skola2030" un Izglītības un zinātnes ministrijas organizētās aptaujas rezultātiem. Aptaujā piedalījās 264 skolas visā Latvijā, kuras 2020./2021.mācību gadā plāno piedāvāt programmas vidējās izglītības pakāpē.

Preses konferencē piedalīsies Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks, "Skola2030" mācību satura ieviešanas vadītāja Zane Oliņa un Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza.

Pilnveidoto mācību saturu vidusskolā plānots ieviest pakāpeniski visās Latvijas skolās. 

Preses konference notiks "Zoom" vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu