Latvija izsaka līdzjūtību Kanādā notikušās apšaudes upuru tuviniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Latvija izsaka līdzjūtību Kanādā notikušās apšaudes upuru tuviniekiem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš atzinis, ka Jaunskotijas provincē notikusī aukstasinīgā apšaude ir šokējošs notikums. "Šajā sarežģītajā laikā Latvija izsaka dziļu līdzjūtību mūsu kanādiešu draugiem un sabiedrotajiem, upuru ģimenēm, un vēlam ātru atveseļošanos ievainotajiem," tviterī ierakstījis Rinkēvičs.

Jau vēstīts, ka Kanādā Jaunskotijas provincē par policistu pārģērbies uzbrucējs sarīkojis apšaudi un aizdedzinājis vairākas ēkas, nogalinot 16 cilvēkus, svētdien pavēstīja policija.

Arī pats uzbrucējs ir miris.

Uzbrucējs bijis 51 gadu vecais Gabriels Vortmans. Policija viņu centās notvert kopš sestdienas vakara, kad likumsargi saņēma informāciju par šāvieniem Portapikā, aptuveni 100 kilometrus no provinces galvaspilsētas Halifaksas.

Portapikā upuri tika atrasti līdzās kādai ēkai un šīs ēkas telpās. Kā pavēstīja policija, tā bijusi pirmā nozieguma vieta. Uzbrucējs tur upurus izraudzījies tīši, bet pēc tam sācis uzbrukt nejauši izraudzītiem cilvēkiem.

Upuru vidū ir policiste, vēsta raidorganizācija BBC.

Uzbrucējs vairākas ēkas aizdedzinājis.

Operācija, lai notvertu uzbrucēju, ilga 12 stundas.

Uzbrucējs izmantojis automašīnu, kas izskatījusies pēc policijas auto. Uzbrucējs zaudējis dzīvību pēc tam, kad iejaukusies policija. Pagaidām nav zināms, kā uzbrucējs nomira. 

Patlaban uzbrukuma motīvi nav skaidri.

Šobrīd nav nekādu pazīmju, ka uzbrukums varētu būt saistīts ar terorismu, apliecināja likumsargu pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu