Ņujorkieši var laulāties ar "Zoom" starpniecību (3)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ņujorkas gubernators Endrū Kumo parakstījis orderi, kas atļauj laulāties internetā, vēsta raidorganizācija BBC.

Smagā Covid-19 uzliesmojuma dēļ Ņujorkas štata iedzīvotājiem būs ļauts tiešsaistē gan pieteikties laulības apliecībai, gan arī noturēt laulību ceremoniju.

Kumo pajokoja, ka nu vairs neesot "nekāda attaisnojuma" neprecēties.

"Jūs to varat izdarīt ar "Zoom" starpniecību. Jā vai nē?" sestdien, paziņojot lēmumu, teica gubernators.

Tas tika pieņemts pēc tam, kad Ņujorkā koronavīrusa izplatības ierobežošanai noteiktie pasākumi tika pagarināti līdz 15.maijam.

Ņujorkas pilsētā vien no Covid-19 miruši vairāk nekā 13 000 cilvēku.

Sociālajos tīklos iespēju apprecēties internetā uzņēma ar dalītām jūtām. Daļa nespēja iedomāties, kāpēc gan lai pāri laulātos šādā laikā, kad nav iespējams lielo dzīves notikumu nosvinēt ar ģimeni. Citi kritizēja gubernatoru par to, ka šāds jautājums tiek uzskatīts par prioritāti, bet citi norādīja, ka laulībai ir pašreizējā situācijā svarīgas priekšrocības, piemēram, iespēja pievienot laulāto savai veselības apdrošināšanai.

Ņujorka nav vienīgā vieta, kur iespējams salaulāties internetā. Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) nesen izveidoja mājaslapu, kurā pāri var iesniegt laulības noslēgšanai nepieciešamos dokumentus. Pēc tam tiek rīkota virtuāla ceremonija ar laulības reģistrētāja un liecinieku piedalīšanos.

ASV Kolorādo štatā pāri var tiešsaistē pieteikties laulības apliecībai. Tikmēr viens Ohaio štata apgabals ļauj to darīt izņēmuma gadījumos, piemēram, ja viens no pāra strādā veselības aprūpē, ir nopietni slims vai laulība varētu atrisināt ar veselības apdrošināšanu saistītas problēmas.

GALERIJA: Kāzas Covid-19 ēnā

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu