Iemesli, kādēļ vajadzētu regulāri nodarboties ar riteņbraukšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Regulārs izbrauciens ar velosipēdu ir viens no labākajiem veidiem, kā mazināt veselības problēmu risku. Tas ir vienkāršs, taču efektīvs vingrinājums, kas piemērots ikvienam. Riteņbraukšana ir arī jautra un lēta aktivitāte, turklāt atšķirībā no citiem transportlīdzekļiem, velosipēds nekaitē apkārtējai videi.

Aptuveni viens miljards cilvēku visā pasaulē katru dienu brauc ar velosipēdu, tādēļ esam apkopojuši iemeslus, kādēļ arī Jums vajadzētu regulāri nodarboties ar riteņbraukšanu:

Naudas taupīšana

Diemžēl degvielas cenas pieaug ar katru mirkli. Nesenās globālās finanšu krīzes laikā degvielas cenas sasniedza rekordaugstu līmeni, arī valdība palielina nodokļus, lai veicinātu efektīvāku transportlīdzekļu izmantošanu.

Degvielas izdevumi var manāmi ietekmēt Jūsu personīgās finanses, un velosipēds ir lielisks rīks, ar kura palīdzību ietaupīt. Aizvietojot automašīnu kaut dažas reizes nedēļā, iespējams ietaupīt ievērojamu naudas summu.

Veselības problēmu riska mazināšana

Riteņbraukšana mazina risku saslimt ar tādām nopietnām slimībām, tādām kā insults, vēzis, depresija, diabēts un artrīts. Nobraucot ar velosipēdu kaut tikai 20 km nedēļā, iespējams samazināt sirds slimību risku pat par 50 procentiem, atšķirībā no tiem, kas ikdienā neveic vingrinājumus un ir mazkustīgi.

Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ riteņbraukšana pozitīvi ietekmē veselību, ir tas, ka šim sporta veidam, atkarībā no savām spējām, pielāgoties var ikviens. Izmantojiet iespēju pavisam vienkāršā veidā manāmi uzlabot savu veselību – velosipēdi no 220.lv ir lieliskas kvalitātes, tādēļ apskatiet un iegādājieties sev piemērotāko! 

Svara kontrole

Riteņbraukšana ir labs veids, kā kontrolēt vai samazināt svaru, jo tā paaugstina vielmaiņas ātrumu, veido muskuļus un sadedzina ķermeņa taukus. Protams, ja cilvēks vēlas ar velosipēda palīdzību zaudēt svaru,  riteņbraukšana jāapvieno ar veselīgu uzturu. 

Dažādi pētījumi liecina, ka ar vingrinājumiem drīkst sadedzināt aptuveni 2000 kaloriju nedēļā. Vienmērīga riteņbraukšana sadedzina aptuveni 300 kaloriju stundā – tas nozīmē, ka riteņbraukšana ir viens no efektīvākajiem sporta veidiem, ar kura palīdzību gūt pilnīgu kontroli pār ķermeņa svaru.

Stresa mazināšana

Zinātniski pierādīts, ka riteņbraukšana mazina stresu. Neatkarīgi no tā, vai cilvēks brauc ar velosipēdu tikai vēlmju vai konkrēta mērķa dēļ, gala rezultātā cilvēks jūtas atslābināts, enerģisks un laimīgs. Turklāt atrasties uz velosipēda ir jautri, īpaši, ja ir jauka kompānija un/vai skaists galamērķis.

Izvairīšanās no nepatīkamā

Ceļu remonti, ceļu satiksmes negadījumi, sastrēgumi, stāvvietas – velosipēdi ir lieliski, jo ar to palīdzību iespējams izvairīties no šīm un daudzām citām nepatīkamām ikdienas problēmām, kas sastopamas, piedaloties satiksmē.

Tāpat, pārvietojoties ar velosipēdu, nav nepārtraukti jāuztraucas, ka ar to kas var notikt , jo bojājumi pārsvarā ir nelieli un lielākoties pavisam vienkārši novēršami. Visizplatītākā problēma, ar ko saskaras riteņbraucēji, ir tukšas riepas, taču, salīdzinājumā ar problēmām, kas var skart citus transportlīdzekļus, tas ir sīkums.

Dabas saudzēšana

Aizvietojot, piemēram, automašīnu ar velosipēdu, cilvēks tiešā veidā palīdz videi - riteņbraukšanas rezultātā neizdalās kaitīgās emisijas, kas mūsdienās ir viens no lielākajiem gaisa piesārņotājiem. Braucot ar velosipēdu, cilvēks sniedz manāmu ieguldījumu zaļākai kopienai, kļūst dabai draudzīgs.

Jauni galamērķi

Bieži vien pārvietošanās ar automašīnu vai sabiedrisko transportu kļūst par rutīnu – tie paši kaitinošie luksofori, tas pats pagrieziens, tās pašas ēkas.. Ar velosipēda palīdzību iespējams sniegt savai dzīvei jaunu elpu, atklājot jaunus un interesantus galamērķus. Iespējams, līkumojot pa piemājas ieliņu, izbraucot cauri parkam, tiekot cauri strupceļam, ieraudzīsiet kaut ko līdz šim neredzētu un pārsteidzošu.

Īsāk sakot, tādi pārvietošanās līdzekļi kā velosipēds, skrituļslidas (iegādāties interneta veikalā) vai skūteris sniedz vairāk iespēju atrast jaunus maršrutus nekā jebkurš cits transportlīdzeklis, kurš lielākoties var pārvietoties tikai un vienīgi pa šoseju.

Vienkārša, taču vērtīga nodarbe

Riteņbraukšana ir aktivitāte, kuru iespējams pavisam viegli iekļaut ikdienas rutīnā – ar velosipēdu iespējams doties uz veikalu, parku, skolu, darbu un daudz kur citur, kur ikdienā cilvēki mēdz doties ar automašīnu vai sabiedrisko transportu.

Viens no galvenajiem riteņbraukšanas plusiem ir tas, ka ar to var nodarboties ikviens, neatkarīgi no vecuma, auguma, dzimuma, utt. Atliek vien atrast sev piemērotāko velosipēdu, izdomāt maršrutu, pielāgot slodzi un doties ceļā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu