Pieci veidi, kā pandēmija izmaina nākotnes interjera dizainu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Dzīve pēc koronavīrusa Covid-19 uzveikšanas nekad vairs nebūs tāda kā agrāk. Ikdienas gaitas krasi mainīsies visās jomās, tostarp arī interjera dizainā.

Izolējot sevi no apkārtējās pasaules, mēs kļūstam daudz cimperlīgāki un prasīgāki attiecībā pret sava mājokļa iekārtojumu. Pavadot tajā laiku nedēļām un drīzumā arī mēnešiem ilgi, nenoliedzami, dažādi trūkumi kļūst izteikti redzami. Žurnāls “Forbes” ir apkopojis piecas būtiskas nianses, kas mainīsies interjera dizainā pēc pandēmijas beigšanās.

Cilvēki kombinēs fizisko realitāti ar virtuālo realitāti

Ņemot vērā faktu, ka šobrīd daudzi strādā ar videozvanu palīdzību, nākotnē šī opcija kļūs vēl aktuālāka un nozīmīgāka cilvēku ikdienā. Iespējams, ka nākotnē interjera dizains būs pat speciāli pielāgots videozvanu veikšanai, piemēram, piedomāts par skaņas izolāciju, apgaismojumu un speciālu tehniku kvalitatīvu darba sarunu aizvadīšanai.

Foto: Unsplash

Sabiedriskās vietās būs padomāts par sociālām barjerām

Pēc koronavīrusa Covid-19 uzveikšanas, būtiski cilvēku starpā parādīsies “personīgais burbulis”. Mēs būsim tā pieraduši pie distancēšanās, gan sociālās, gan fiziskās, ka arī pēc pandēmijas cilvēki vēlēsies lielāku privāto telpu. Tas nozīmē, ka publiskās vietās dizaineriem un arhitektiem būs jādomā par īpašām sociālajām barjerām, piemēram, individuālām kabīnēm parkos vai bibliotēkās.

Telpu plānošanā tiks iekļauti fiziskās distancēšanās mēri

Jaunākajos projektos īpaši svarīga nianse būs iespēja izolēties no citiem cilvēkiem - ģimenes vai dzīvokļu biedriem. Cilvēku skatījums uz komforta zonu kļūs vēl kritiskāks, kas nozīmē studio tipa plānojumu popularitātes norietu.

Foto: Unsplash

Interjera dizainā tiks padomāts par mentālo un fizisko veselību

Turpmāk interjera dizaineriem būs īpaši jādomā, kā telpu iekārtojums var palīdzēt mazināt mentālo slimību izpausmes ar speciālu krāsu, apgaismojuma, skaņas, akustikas un mēbeļu izvēles palīdzību. Mājokļos dizains kļūs elastīgāks – telpas būs vieglāk pārkārtojamas, dizainā tiks izmantoti dažādi paņēmieni, kas veicinās distancēšanos un katras personas privātumu.

Kad ekonomika aklimatizēsies, krasi mainīsies biroju koncepts

Mājokļos vairs nebūs dekoratīva “darba vieta”, bet turpmāk cilvēki rūpīgi piemeklēs mājokli, kurā ir iespējams ierīkot atsevišķu darbistabu. Iespējams, tieši šī tendence krietni izmainīs cilvēku skatījumu uz mazajiem dzīvokļiem, kas pirms tam bija sākuši uzvaras gājienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu