Parīzes priekšpilsētās ar pārvietošanās ierobežojumiem neapmierinātie iedzīvotāji iesaistās sadursmēs ar policiju (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Naktī uz pirmdienu divās Parīzes ziemeļu priekšpilsētās notikušas policijas sadursmes ar vietējiem iedzīvotājiem, kas ir neapmierināti ar stingrajiem pārvietošanās ierobežojumiem, ko valdība īstenojusi nolūkā iegrožot jaunā koronavīrusa izplatību.

Nekārtību cēlāji dedzināja automašīnas un apmētāja policistus ar petardēm, uz ko kārtības sargi reaģēja ar gumijas lodēm un asaru gāzi, pirmdien vēsta Viljenēvlagarēnas un Onesubuā priekšpilsētu iedzīvotāji un policisti.

Nekārtības sākās jau sestdien, kad policijas patruļa Viljenēvlagarēnā ievainoja kādu motociklistu. Drīz pēc tam salasījās vietējo pūlis, kas sāka apmētāt policistus ar dažādiem priekšmetiem, un sadursmes ilga aptuveni divas stundas.

Motociklists, kas ietriecās atvērtās policijas automašīnas durvīs, ar lauztu kāju atrodas slimnīcā.

Vietējie apgalvo, ka patruļmašīnas durvis policisti esot atvēruši tīši, lai izraisītu sadursmi.

Nekārtības pārsviedās arī uz Onesubuā, kur kādā no blīvi apbūvētajiem un pamatā imigrantu apdzīvotajiem sociālo māju rajoniem vietējie uzbrukuši policijai no slēpņa.

Līdz pirmdienas rītam izdevies atjaunot kārtību, un policija ziņo, ka aizturēti četri cilvēki, kas policistus apmētājuši ar petardēm.

Kopumā Ildefransas reģionā, kas aptver Parīzi un tās tuvākās priekšpilsētas aizturētas septiņas personas. Nekārtību laikā ielās aizdedzinātas 15 automašīnas un pussimts atkritumu tvertņu.

Premjerministrs Eduārs Filips pavēstījis, ka poš karantīnas ieviešanas 17.martā policija veikusi 13,6 pārbaužu un vairāk nekā 800 000 personu sodītas par pārvietošanās ierobežojumu neievērošanu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu