Slaktiņš Kanādā: bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 23 (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bojāgājušo skaits masu apšaudē Jaunskotijā, Kanādā, pirmdien pieaudzis līdz 19, policijai brīdinot, ka galīgais upuru skaits slaktiņā, ko sarīkoja policista formā saģērbies bruņots uzbrucējs, var būt vēl lielāks.

Policija pārmeklē 16 nozieguma vietas provinces centrālajā un ziemeļu daļā, preses konferencē Dārtmutā, Jaunskotijā, pavēstīja Kanādas Karaliskās jātnieku policijas (RCMP) vecākā superintendanta vietnieks Kriss Leders.

Policija ir "samērā pārliecināta", ka tā ir apzinājusi visas nozieguma vietas, tomēr likumsargi dažas no tām vēl nav spējuši pilnībā pārmeklēt.

"Mums bija piecu ēku ugunsgrēki - pārsvarā tie ir dzīvojamie nami -, un mēs uzskatām, ka šo māju paliekās, kas ir nodegušas līdz ar zemi, vēl varētu būt upuri," skaidroja Leders. "Šī izmeklēšanas daļa joprojām noris, un tas ir izskaidrojums tam, kāpēc mums nav galīgais upuru skaits, kas, kā mēs paredzam, tuvāko dienu laikā pieaugs."

Izmeklētāji cenšas noskaidrot nozieguma motīvus.

"Pēc visa spriežot, daži upuri aizdomās turamajam bija pazīstami, un uzbrukts tika arī citiem, kas aizdomās turamajam nebija pazīstami," sacīja Leders.

Noziegums, pēc visa spriežot, nav saistīts ar terorismu, raidorganizācijai CBC sacīja RCMP vadītāja komisāre Brenda Lakī.

Uzbrucējs ne tik vien bijis ģērbies policista formā, bet vismaz nozieguma sākumā braucis automašīnā, kas atgādinājusi policijas auto.

Policija apstiprinājusi, ka uzbrucējs nav bijis tās darbinieks.

Uzbrucējs, kurš sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu sarīkoja slaktiņu citkārt klusajā Jaunskotijas lauku apvidū, tika nogalināts apšaudē ar policiju.

Reaģējot uz traģisko apšaudi, Kanādas premjerministrs Džastins Trudo jau paziņojis, ka viņa vadītā valdība plāno pastiprināt ieroču aprites noteikumus, lai mazinātu šādu traģēdiju atkārtošanās iespējamību, vēsta ASV raidorganizācija CNN. 

“Attiecībā uz ieroču apriti, mēs savā priekšvēlēšanu kampaņā paudām stingru apņemšanos, ko mēs arī gatavojamies īstenot, lai panāktu, ka ieroču kontrole šajā valstī ir stingrāka,” izteicās Trudo. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu