Laikraksts: Dailes teātris atlaidīs četrus aktierus (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dailes teātris sācis īstenot štatu samazināšanu, no esošajiem četrdesmit aktieriem pārtraucot darba attiecības ar četriem, jeb 10%, šodien raksta izdevums "Privātā Dzīve". "Darba attiecības tiks pārtrauktas tikai ar četriem no mūsu 40 aktieriem. Ar diviem jau tagad ir parakstīta vienošanās," atklāj teātra reklāmas projektu vadītāja Baiba Peredistija.

Peredistija nenosauc šos četrus aktierus, taču izdevuma rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka sarunas par darba attiecību pārtraukšanu esot bijušas ar Aiju Dzērvi, Sarmīti Rubuli, Kasparu Zāli un Mārtiņu Poču.

Vienīgais no aktieriem, kas komentējis esošo situāciju, ir Kaspars Zāle, kurš apstiprinājis, ka ir "to aktieru skaitā, kurus atlaiž".

"Uzskatu, ka teātra vadības formulējums par to, kāpēc tieku atlaists, nav korekts. Pamatojums esot nepietiekama produktivitāte," viņš komentē, solot konsultēties ar juristu. "Nezinu, kāds būs risinājums, jo neko neesmu parakstījis... nesēdēšu rokas klēpī salicis. Vēlos cīnīties par savām tiesībām."

Jau ziņots, ka teātris sācis Vietura Kairiša režisēto daudzsēriju tiešsaistes izrādi "Jūsmotāji", kurā piedalās astoņi aktieri.

Sarunā ar Kairišu izdevums noskaidrojis, ka izrādē iesaistītie aktieri saņem pilnu atalgojumu, bet daudzi devušies atvaļinājumā.

Izskanējušas arī runas, ka atlaisto aktieru vietā tiks aicināti profesionāļi no Valmieras teātra - Imants Strads un Elīna Vāne.

Elīna Vāne, Imants Strads un Ieva Puķe
Elīna Vāne, Imants Strads un Ieva Puķe Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Situācija ir sarežģīta un nepatīkama visiem iesaistītajiem. Tāpēc nevēlos to publiski iztirzāt. Taču pārmaiņām ir jābūt," komentē Kairišs.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu