Valstspilsētu vai lielo pilsētu statusu paredzēts piešķirt desmit pilsētām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Artūrs Toms Plešs
Artūrs Toms Plešs Foto: Paula Čurkste/LETA

 Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) komisija šodien atbalstīja priekšlikumu par valstspilsētas piešķiršanu desmit pilsētām, pavēstīja komisijas priekšsēdētājs Artūrs Toms Plešs (AP).

Šodienas diskusijās komisijā iezīmēja iespēju, ka Saeimas sēdē varētu līdz galam izšķirties, vai šīs desmit pilsētas dēvēt par valstspilsētām vai lielajām pilsētām.

Komisija atbalstīja priekšlikumu, ka valstspilsētas statuss tiek piešķirts Rīgai, Daugavpilij, Jūrmalai, Liepājai, Rēzeknei, Jelgavai, Ventspilij, Valmierai, Jēkabpilij un Ogrei.

Kā ziņots, sākotnējā piedāvājumā līdzīgu statusu - republikas pilsētas statusu - bija paredzēts piešķirt Daugavpilij, Jūrmalai, Liepājai, Rēzeknei un Rīgai.

Atšķirībā no tā tagad Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) par lielajām pilsētām rosina noteikt arī Jelgavu, Ventspili, Valmieru un Jēkabpili, vienlaikus piedāvājot labāk lietot terminu "valstspilsētas".

Līdz ar to VARAM ATR likumprojektam galīgajā lasījumā rosina par valstspilsētām noteikt visas deviņas augstāk minētās pilsētas, kam pašlaik ir republikas pilsētas statuss.

Šodien atbalstīts arī deputāta Jāņa Dombravas (VL-TB/LNNK) priekšlikums valstspilsētas statusu piešķirt arī Ogrei. Ogres domes priekšsēdētājs pašlaik ir Dombravas partijas biedrs Egils Helmanis.

ATR paredz 119 pašvaldību vietā izveidot 40 pašvaldības.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu