Ziemeļkoreja klusē par Kima Čenuna veselības stāvokli (4)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļkoreja turpina klusēt par līdera Kima Čenuna veselības stāvokli, par spīti ASV medijos izskanējušajai informācijai par iespējamām problēmām.

ASV mediji otrdien vēstīja, ka Kimam šomēnes veikta sirds un asinsvadu sistēmas operācija, pēc kuras viņš vēl neesot atlabis.

Dienvidkorejas prezidenta birojs nevarēja apstiprināt ASV mediju ziņoto un norādīja, ka nekas neliecina, ka Kimam radušās nopietnas veselības problēmas.

ASV telekanāls CNN, atsaucoties uz avotu izlūkdienestos, vēstīja, ka Kima veselībai radušies nopietni draudi pēc nesen veiktas operācijas.

Dienvidkorejā bāzētais izdevums "Daily NK", kas veltīts Ziemeļkorejas tematikai, ziņoja, ka Kimam 12.aprīlī veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra.

Tā veikta Kima "pārmērīgās smēķēšanas, aptaukošanās un pārstrādāšanās dēļ", norādīja izdevums, piebilstot, ka pašreiz Kims saņem aprūpi villā Hjansanas apgabalā.

ASV prezidents Donalds Tramps sacīja, ka nezina, vai mediju ziņotais par Kimu ir patiesība, bet novēlēja Ziemeļkorejas līderim labu veselību, piebilstot, ka viņiem esot ļoti labas attiecības.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu