Deju ansambļa "Zelta sietiņš" dibinātājai Baibai Rasmai Šteinai - 80 (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Rasma Šteina
Baiba Rasma Šteina Foto: publicitātes

22. aprīlī apaļu astoņdesmit gadu jubileju atzīmē Latvijas kultūras dzīvē nozīmīga personība - TDA "Zelta sietiņš" dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja, deju skolotāja un horeogrāfe, Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku virsvadītāja un arī Goda virsvadītāja - Baiba Rasma Šteina.

Baiba Šteina savos astoņdesmit jau vairāk nekā 60 gadu ir skolotāja Baiba - viņas audzēkņu skaits mērāms tūkstošos. 1958. gadā, 18 gadu vecumā, skolotāja sāka savu pirmo deju nodarbību nelielam skaitam meiteņu, tā ieliekot pamatus TDA “Zelta sietiņš”.

Baibai dejas mīlestība aizsākās tālajos četrdesmitajos, kad māte viņu aizveda uz Helēnas Tangijevas-Birznieces privāto baletskolu, bet jau septiņu gadu vecumā Baiba radīja savu pirmo horeogrāfiju, kuru pati arī dejojusi - tautastērpā ar puķi rokās, zīlējot: mīl, nemīl. Tā aizsākās Baibas Šteinas dejas ceļš. Izrādījās, ka mīl. Dejas mīlestība bija dzimusi, un mīlestības zieds, rūpīgi kopts un audzēts, zied un sēj auglīgas sēklas joprojām!

Baibas Šteinas radošās dzīves gados izveidoti vairāk nekā piecdesmit deju uzvedumi, kuros bērni caur deju un mūziku iepazinuši ne tikai latviešu tautas saknes, to nozīmi, dabas un gadalaiku ritumu saikni ar cilvēka mūžu, bet arī pasakas un literārus tēlus, kā arī dažādu tautu kultūru, cittautu bērnu dzīvi, dejas un rotaļas. Baiba veido dejas un uzvedumus, kas izglīto dzīvei. 

Arī TVNET pievienojas apsveikumiem!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu