Izsludināts konkurss uz "Sadales tīkla" četru padomes locekļu amatiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka / LETA

AS "Latvenergo" izsludinājusi konkursu uz meitasuzņēmuma sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" četru padomes locekļu amatiem, liecina medijos publicētais paziņojums.

Tostarp konkurss izsludināts uz diviem atkarīgajiem padomes locekļu amatiem ar kompetenci "Sadales tīkla" darbības jomā, uz viena neatkarīgā padomes locekļa amatu ar kompetenci finanšu vadībā un risku pārvaldībā, kā arī uz viena neatkarīgā padomes locekļa amatu ar kompetenci klientu attiecību pārvaldībā.

Pieteikumus dalībai konkursā pretendenti var iesniegt līdz 2020.gada 14.maijam (ieskaitot).

"Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere aģentūru LETA informēja, ka "Latvenergo" kā kapitāldaļu turētāja pienākums ir izveidot padomi tās atkarīgajā kapitālsabiedrībā "Sadales tīkls" atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma redakcijai, kas stājās spēkā 2020.gada 1.janvārī.

Lai padome nodrošinātu uzņēmuma ilgtermiņa attīstību, kā arī veicinātu tā darbības efektivitāti, padomes locekļiem kopā jānodrošina nepieciešamās kompetences, iemaņas un pieredze uzņēmuma stratēģijas un politiku izstrādē un īstenošanā, finanšu vadībā un risku pārvaldībā, regulācijas jautājumos, korporatīvajā pārvaldībā, jābūt izpratnei par "Sadales tīkla" komercdarbību un zināšanām enerģētikas jomā, tāpēc padomes locekļu kompetenču jomas ir sadalītas - divi atkarīgie padomes locekļi ar kompetenci "Sadales tīkla" darbības jomā, viens neatkarīgais padomes loceklis ar kompetenci finanšu vadībā un risku pārvaldībā, kā arī viens neatkarīgais padomes loceklis ar kompetenci klientu attiecību pārvaldībā.

"Sadales tīkla" padomes locekļu kandidātu atlasei un novērtēšanai piesaistīta personāla atlases kompānija "Executive Search Baltics".

Kandidātu atlase notiks vairākās kārtās. Atbilstoši valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 pandēmiju, intervijas notiks attālināti. Par iespējamo pāreju uz intervijām klātienē kandidātu atlases un nominācijas laikā, lēmumu pieņems nominācijas komisija.

Padomes locekļu kandidātu atlasei un novērtēšanai izveidota nominācijas komisija, kuras sastāvā ir Rīgas Tehniskās Universitātes (RTU) Attīstības prorektors Artūrs Zeps, "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, "Latvenergo" valdes loceklis Guntars Baļčūns, kā arī biedrības "Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts" valdes locekle Dace Helmane. 

Savukārt novērotāja ar padomdevēja tiesībām pienākumus veiks LAB "Enerģija" priekšsēdētājs Aivars Āboliņš, "Latvenergo" valdes loceklis Kaspars Cikmačs un "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss.

Šobrīd "Sadales tīklam" nav padomes.

"Sadales tīkls" nodrošina elektroenerģijas piegādi aptuveni vienam miljonam klientu objektu, attīstot un uzturot elektrotīklu Latvijā, kas aptver 99% valsts teritorijas. 

Jau ziņots, ka "Sadales tīkla" apgrozījums 2019.gadā bija 320,942 miljoni eiro, kas ir par 0,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 13,1% un bija 29,317 miljoni eiro.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu