Latvijā vidējais sods par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu - ap 50 eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pašvaldības policija.
Pašvaldības policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā vidējais sods par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu ir aptuveni 54 eiro, sociālajos tīklos informē iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Kopš valstī izsludināts ārkārtējās situācijas stāvoklis, Valsts policija ir veikusi 45 545 preventīvas pārbaudes un sākusi 718 administratīvās lietvedības, norāda ministrs.

Par ierobežojumu pārkāpšanu sodi ir piemēroti 550 reizes, un vidējais soda apmērs ir nepilni 54 eiro.

Jau ziņots, ka līdz šim lielākā daļa konstatēto pārkāpumu bijusi saistīta ar pulcēšanās ierobežojumu, tostarp par divu metru distances neievērošanu. 

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Kā iepriekš skaidroja policija, administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidro apstākļus un tikai tad pieņem lēmumu.

Lieldienu brīvdienās policija pirmo reizi bija piemērojusi maksimālo naudas sodu 2000 eiro apmērā par karantīnas un pašizolācijas noteikumu neievērošanu.

Policisti 10.aprīlī veikuši pārbaudi pie kāda 1989.gadā dzimuša vīrieša, kuram saslimšanas ar Covid-19 dēļ bija noteikta stingra pašizolācija. Policisti konstatēja, ka vīrietis neievēro pašizolāciju, bija pametis savu dzīvesvietu un devies izbraukt ar automašīnu.

Vēlāk konstatēts, ka vīrietis atkārtoti nav ievērojis pašizolāciju, tāpēc viņam piemērots vēl viens 2000 eiro sods.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu