Ārkārtējās situācijas laikā Latvijā joprojām aug maizes patēriņš (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Maize. Ilustratīvs foto.
Maize. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova / LETA

Ārkārtējās situācijas laikā Latvijā joprojām aug maizes patēriņš, informēja maizes ražotāja "Latvijas maiznieks" pārstāvji.

"Šobrīd, kad valstī ir izsludināta ārkārtas situācija, redzam, ka maizes patēriņš pieaug un īpaši "Latvijas graudu" zīmola maizēm," teica uzņēmuma valdes loceklis Māris Daude.

Kompānijā atgādināja, ka pagājušā gada vasaras izskaņā veikalos nonākušā "Latvijas maiznieks" jaunā zīmola "Latvijas graudu" maize izveidē investēti 25 000 eiro. Produktu sērijā iekļauti septiņi dažādi maizes veidi. Zīmola maize ieguvusi arī pirmās divas vieta uzņēmuma "Nielsen" rīkotajā gada balvā par pērn labāko jaunieviesto produktu.

Jau ziņots, ka "Latvijas maizniekā" aģentūrai LETA marta sākumā pauda, ka līdz ar ārkārtas situācijas pasludināšanu valstī un ierobežojumiem saistībā ar vīrusa Covid-19 izplatību Latvijā ir audzis pieprasījums pēc maizes. 

Reaģējot uz augušo pieprasījumu Latvijas veikalos, "Latvijas maiznieks" no 13.marta kāpināja ražošanas jaudas.

Uzņēmuma ražotne Daugavpilī pēc ārkārtējās situācijas pasludināšanas darbojās visu diennakti, izpildot pasūtījumus un veikalus nodrošinot ar pasūtīto produkciju. Tāpat uzņēmums ieviesa papildus higiēnas un drošības prasības. 

2018.gadā "Latvijas maiznieks" strādāja ar 28,72 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 45% - līdz 680 649 eiro.

"Latvijas maiznieka" īpašnieks ir Igaunijas kompānija "Maral Invest". "Latvijas maiznieka" pamatkapitāls ir 895 629 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu